Eendenborst maken? Eendenborst wordt traditioneel vaak gegeten met kerst als een à l’orange, dit gerecht is weer helemaal terug. Het heerlijke Franse recept is een perfecte voor het kerstdiner. Volledig koolhydraatarm en smullen samen. Heerlijke alternatief bereiding. Lees snel verder!
TIP: ”Zoek jij 35o+ recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Eendenborst maken
Recept voor 4 personen
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
- 2 biologische sinaasappelen
- 200 ml wildfond in pot
- 1 tl kaneel
- 360 gr eendenborstfilet een alternatief kan het met kippenborstfilet
- 30 ml cognac
- 2 grote venkels
- 15 gr dille
- 25 gr pijnboompitten
- 100 gr geraspte kaas
Zo maak je een eendenborst
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de venkelknollen schoon en snijd de stengels en de onderkant eraf. Snijd de knollen vervolgens in 4 kwarten en leg in een ovenschaal.
- Druppel de olijfolie erover en bestrooi met peper en dille. Verdeel ook de pijnboompitten en kaas over de venkelknollen.
- Maak de sinaasappelen goed schoon en schaaf met een dunschiller de schil van een ⅔ sinaasappel. Snijd van de andere sinaasappel 6-8 partjes.
- Doe de schil met het kaneel en het sap met de fond in een pan en breng aan de kook. Laat 10 min koken tot de saus wat dikker is.
- Snijd met een scherp met de eendenborstfilets in in kruisjes. Bestrooi de filet met peper.
- Zet de venkelknollen in de oven en bak ca 20 min gaar.
- Verhit een koekenpan en bak de eendenborst met vette kant naar beneden 5 min op laag vuur (niet keren). Giet het vet af en bak nog kort op dezelfde kant. Draai de filet dan om en bak nog 5 min. Laat de eendenborst vervolgens op een bord met een deksel rusten.
- Doe dan de cognac in de koekenpan en voeg de sinaasappel partjes toe. Bak 4 min tot ze goudbruin zijn en schenk dan de saus bij de pan.
- Snijd de eendenborst in dunne plakjes en serveer met de saus en de venkelknollen uit de oven.
Voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 475 kcal
- Koolhydraten: 12 gr
- Eiwitten: 33 gr
- Vetten: 35 gr
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?
Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]