Eendenborst maken? Eendenborst wordt traditioneel vaak gegeten met kerst als een à l’orange, dit gerecht is weer helemaal terug. Het heerlijke Franse recept is een perfecte voor het kerstdiner. Volledig koolhydraatarm en smullen samen. Heerlijke alternatief bereiding. Lees snel verder!
TIP: ”Zoek jij 35o+ recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Eendenborst maken
Recept voor 4 personen
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
- 2 biologische sinaasappelen
- 200 ml wildfond in pot
- 1 tl kaneel
- 360 gr eendenborstfilet een alternatief kan het met kippenborstfilet
- 30 ml cognac
- 2 grote venkels
- 15 gr dille
- 25 gr pijnboompitten
- 100 gr geraspte kaas
Zo maak je een eendenborst
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de venkelknollen schoon en snijd de stengels en de onderkant eraf. Snijd de knollen vervolgens in 4 kwarten en leg in een ovenschaal.
- Druppel de olijfolie erover en bestrooi met peper en dille. Verdeel ook de pijnboompitten en kaas over de venkelknollen.
- Maak de sinaasappelen goed schoon en schaaf met een dunschiller de schil van een ⅔ sinaasappel. Snijd van de andere sinaasappel 6-8 partjes.
- Doe de schil met het kaneel en het sap met de fond in een pan en breng aan de kook. Laat 10 min koken tot de saus wat dikker is.
- Snijd met een scherp met de eendenborstfilets in in kruisjes. Bestrooi de filet met peper.
- Zet de venkelknollen in de oven en bak ca 20 min gaar.
- Verhit een koekenpan en bak de eendenborst met vette kant naar beneden 5 min op laag vuur (niet keren). Giet het vet af en bak nog kort op dezelfde kant. Draai de filet dan om en bak nog 5 min. Laat de eendenborst vervolgens op een bord met een deksel rusten.
- Doe dan de cognac in de koekenpan en voeg de sinaasappel partjes toe. Bak 4 min tot ze goudbruin zijn en schenk dan de saus bij de pan.
- Snijd de eendenborst in dunne plakjes en serveer met de saus en de venkelknollen uit de oven.
Voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 475 kcal
- Koolhydraten: 12 gr
- Eiwitten: 33 gr
- Vetten: 35 gr
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?
Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]