Gevulde aubergines uit de oven? Aubergines zijn heerlijk te combineren met heel veel groenten en vleessoorten. Wij kozen er bij dit gerecht voor om het een oosters tintje te geven met lamsgehakt icm de ras el hanout-kruiden. Lees snel verder!
TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Gevulde aubergines uit de oven maken?
Kruidig, warm en heerlijk vullend als lunch, of als basis voor een heerlijk diner met een lekkere salade.
Ingrediënten, voor 2 personen ongeveer:
Ingrediënten:
- 1 aubergine, gehalveerd over de lengte
- 2 tl kokosolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, geperst
- 2 tomaten, in kleine stukjes gesneden 1
- 50 gr lamsgehakt of rund
- 2 tl ras el hanout kruiden
- ½ tl kaneel
- 20 gr verse peterselie, gehakt
- Snufje zout en peper naar smaak
Zo maak je een recept: gevulde aubergines uit de oven
-
Verwarm de oven voor op 200˚C
-
Kook de aubergine ongeveer 5 minuten.
-
Haal de helft van het vruchtvlees uit de aubergine en snijd dit in blokjes
-
Bak in een pan de aubergine, ui, knoflook en voeg na 5 min het lamsgehakt toe. Voeg vervolgens de kruiden eraan toe tot alles gaar is.
-
Leg de aubergine helften op een ovenschaal en vul deze met de gehakt-groenten mix
-
Doe de tomatenblokjes in een steelpannetje en voeg hier wat peper, zout en 10 gr gehakte peterselie aan toe.
-
Bak de aubergines 20 min in de oven en serveer met de tomatensaus en wat verse peterselie als topping.
Voedingswaarden per portie:
Koolhydraten: 20 gram
Eiwit : 20 gram
Calorieën : 280 gram
Vet : 15 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Avocadobrood
Ik zou elke week wat recepten willen ben op koolhydraad arm dieet,kun je ook voor 1 persoon dit doen,vr gr Elly
Hey Elly,
Dat kan zeker! makkelijkste is dan de KHA Chef daarin staan 4 weken volledig uitgewerkt in weekmenu’s. Anders moet je ze los allemaal van de site plukken, dit is mooi gebundeld in hardcover boek.
Kookgroet,
Heiko