Categorieën
Avondeten Koolhydraatarme recepten Vegetarisch koken

Gevulde Courgette Vegetarisch? Heerlijk uit de oven en met bite!

Gevulde courgette vegetarisch maken? Courgette blijft een gewilde als je vegetarisch bent gaan eten of al eet. Vooral spaghetti van courgette is smullen. Maar vandaag ook met courgette een heerlijke gevulde versie uit de oven! Je kunt het heerlijk maken met spinazie, tomaat en een ui. De smaakmakers zijn een knoflook en 45+ kaas, dit is samen altijd smullen geblazen en verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>

Gevulde courgette vegetarisch

Courgette uit de oven blijft een echt een verassing! Met veel vitamines en mineralen in deze groente hap, geeft je lichaam ook nog lekker vol gevoel.  Ook weer helemaal 100% vegetarisch en dit bevalt ons echt goed! Jij hebt binnen no-time een heerlijk ovenmaaltijd op tafel gezet.

Ingrediënten

3 middelgrote courgettes
1 middelgroot ei
225 gr verse spinazie, fijngesneden
400 gr trosje bio tomaten
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
3 steeltjes bos ui, in stukjes gesneden
1 teentje knoflook, geperst
zout en beetje zwarte peper

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze best beoordeelde afslankpillen gebruiken >>

Bereidingswijze voor gevulde courgette vegetarisch 

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden. Zet een hoge kookpan met niet te veel water op een hoog vuur en breng dit aan de kook. Snijd de courgettes doormidden horizontaal. Als het water kookt doe je de courgettes erin voor max 6 minuten.
  2. Haal de gekookte uit de pan en laat deze even afkoelen, vervolgens schep je met een stevige lepel het vruchtvlees eruit, bewaar dit vruchtvlees even in een kommetje.
  3. Voor het mengsel en vulling doe je een ei, gesneden tomaten, fijn gesneden spinazie, geraspte parmezaanse kaas, gesneden bos uitjes, geperste knoflook, zout en peper toe. Dit kluts je lekker door elkaar tot het een mengsel wordt.
  4. Verdeel deze vulling over je horizontaal gesneden courgettes en plaats deze in een ovenschaal met wat extra kaas erover zo de oven in voor 15 a 20 min. Als het mooi goudbruin is geworden kun je smullen!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Je kunt ook een 2 tl chilipoeder door de vulling heen doen voor wat extra pit.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor gevulde courgette vegetarisch met smaak is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 255
Koolhydraten: 18 g
Eiwitten: 18 g
Vetten: 12 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.