Gevulde paprika’s? Ovenschotel met smeuïge kaas en rundergehakt!

Gevulde paprika’s? Paprika’s met een vulling van rundergehakt, fijngesneden kool, ui, kruiden en kaas zijn een heerlijke optie voor een speelse, gezonde, koolhydraatarme maaltijd. Lees snel verder voor het recept.

TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>

Gevulde paprika’s maken?

Gevulde paprika’s maken

Snel en eenvoudig te maken! Deze ovenschotel heb je in een mum van tijd in de oven staan!

Ingrediënten, voor ongeveer 8 porties:

Ingrediënten:

  • 1 EL olijfolie
  • 400 gram kalkoenfilet, gesneden in kleine blokjes
  • 450 gr rundergehakt
  • Zout en peper (snuf)
  • 1 rode ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 300 gr witte kool, fijngesneden
  • 2 TL gedroogde basilicum
  • 2 TL gedroogde oregano
  • 4 grote paprika’s, in de lengte doormidden gesneden (haal de stengel en zaden eruit) – 90 gram geraspte Permezaanse kaas
  • 40 gram geraspte mozarellakaas

Zo maak je een recept: Italiaanse ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.

  2. Verwarm de olijfolie in de grootste pan die je hebt. Bak dan de kalkoenfilet en het rundergehakt totdat het gaar is. Kruid het vlees met zout en peper en plaats het in een grote kom.

  3.  Snijd ondertussen een ui en de kool.

  4.  Voeg wat olie toe aan de pan en bak de ui tot deze bruin begint te worden. Voeg dan de geperste knoflook en de kool toe en bak tot de kool gaar en lichtbruin is. zet het vuur dan uit. 
→ Kruid het mengsel met gedroogde basilicum en oregano.

  5. Voeg het koolmengsel bij het vlees en voeg als laatste de parmezaanse kaas en de helft van de mozzarella toe.

  6. Snijd de paprika’s over de lengte en verwijder de stengel en zaadjes. Zorg dat de paprika zo heel mogelijk blijft, zodat deze de vulling mooi kan dragen.

  7. Vul elke helft van de paprika met ⅛ van het mengsel, en druk dit goed aan met de onderkant van een lepel, tot deze volledig vol is.

  8. Bestrooi de paprika’s met de andere helft van de mozzarella kaas.

  9. Bak de paprika’s voor 50-60 min in de oven .

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 463 gram
Koolhydraten: 9 gram
Eiwit: 45 gram
Vet: 10 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

al

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.