Glutenvrije hartige taart? Paleo quiche boordevol met groenten!

Glutenvrije hartige taart? Zin om eens even lekker de keuken in te gaan? Dan is dit recept een enorme aanrader. Deze hartige quiche is ontzettend lekker en zit boordevol groenten waarmee het dit gerecht ook nog eens hartstikke gezond maakt. Dubbel voordeel, of niet?

TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Glutenvrije hartige taart maken?

Glutenvrije hartige taart maken

Het fijne aan een hartige taart is dat als je teveel hebt gemaakt of je het niet opkrijgt je het gewoon prima 3 dagen in de koelkast kan bewaren. Maar je kunt het ook gewoon in de diepvries doen! Zo maak ik ook altijd een extra voor als iemand jarig is naast de standaard zoete smullerij.

Ingrediënten, voor 1  taart, ca 8 stukken

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 200 gram amandelmeel
  • 20 gr gebroken lijnzaad
  • ½ theelepel zout
  •  2-3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • 1 vel bakpapier

Voor de vulling:

  • 250 gram prei, in dunne ringen
  • 250 gr kastanje champignons, in schijfjes
  • 2 winterpenen, in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram groene asperges
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 250 gram (bio) rundergehakt
  • 5 eieren
  • Snufje peper en zout
  • 2 el Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • Klontje boter/olie om in te bakken

Zo maak je een recept: Glutenvrije hartige taart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst de bodem: doe het amandelmeel en het lijnzaad samen met de kokosolie, het ei en een snufje zout in een beslagkom en maak hier een deegbal van. Laat het deeg ongeveer 30 min rusten.

  2. Doe het vel bakpapier in de bakvorm en bekleed de vorm met het deeg. Zorg dat het deeg een dun laagje vormt. Bak de bodem van de taart in ongeveer 10 minuten voor.

  3. De vulling: kook de wortels en asperges in 5 minuten beetgaar. Fruit de ui in wat olie en voeg daarna de knoflook en de champignons toe.

  4. Bak in een andere pan het gehakt tot dit gaar en goudbruin is. Voeg het vervolgens toe aan het uimengsel. Voeg dan ook de gekookte wortelen en asperges toe.

  5. Kluts de eieren (goed!) en voeg de Italiaanse kruiden samen wat zout en peper naar smaak toe.

  6. Schenk dit eiermengsel bij het groentemengsel en hussel snel even door elkaar. Zet nu direct het vuur uit. Doe de vulling van de hartige taart in de vorm (met daarin al de bodem). Bak de hartige taart nog zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven tot het ei helemaal gestold is.

Voedingswaarden per portie:

Koolhydraten: 9,8 gram
Eiwit : 17 gram
Calorieën : 411 gram
Vet : 32,5 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.