Groeimeter: voor kinderen die groeien als kool

Een groeimeter is superleuk voor kinderen én hun ouders. Eigenlijk zou elk kind dit item op zijn of haar kamer moeten hebben. Reken maar dat dit cadeau heel wat memorabele momenten gaat creëren! In deze blogpost wil ik een groeimeter laten zien die ik onlangs ontdekt heb toen ik er één voor mijn eigen kleintje zocht. Waarom ik hem zo geweldig vind, vertel ik verderop.

Wat is een groeimeter?

Een groeimeter voor kinderen is een meetinstrument waarmee je groei van een kind kan bijhouden. Eigenlijk is het gewoon een grote lineaal waarop je de lengte kan aflezen langs een schaal. Zo’n groeimeter kan in de vorm van een muursticker zijn, een houten plaat of de vorm van een schattig dier.

Je vindt groeimeters op school, bij de kinderarts, bij attracties in pretparken en natuurlijk op kinderkamers. In dit artikel focus ik me op die laatste toepassing, want een groeimeter is natuurlijk fantastisch voor ouders en kinderen.

Waarom een groeimeter zo’n leuk cadeau is

Een groeimeter is een leuk cadeau omdat het kinderen op een leuke manier betrekt bij hun eigen groei en ontwikkeling. Zo leren ze omgaan met cijfers en deze eventueel opschrijven, worden ze zich bewust van de rol die beweging en voeding bij hun groei hebben, en kunnen ze hun groei met die van andere kinderen vergelijken. Een groeimeter is een simpel cadeau, maar dat soort geschenken zijn vaak de beste.

Op deze pagina bekijken we een groeimeter die uniek is omdat hij gepersonaliseerd kan worden. Hoe, vraag je je af? Nou, dat zal ik je vertellen: door er de naam van het kind in te laten branden. Lees verder om te ontdekken hoe het werkt.

Beste groeimeter

Leuke gelegenheden voor dit cadeau

Een groeimeter is een leuk en persoonlijk geschenk dat je bij allerlei verschillende gelegenheden kunt geven. Hier zijn enkele voorbeelden van zulke gebeurtenissen en vieringen:

 • Kraamcadeau
  Een groeimeter is een leuk cadeau voor de ouders van een pasgeboren baby, het helpt hen bijhouden hoe hun kind groeit en ontwikkelt. In het begin wordt de baby liggend opgemeten, maar zodra hij of zij kan staan rond zijn eerste levensjaar, is de groeimeter
 • Babyshower
  Een groeimeter is een perfect cadeau voor een aanstaande moeder of vader. Het is een leuke manier om hen te helpen bijhouden hoe hun baby groeit en ontwikkelt. Hoe eerder je dit product cadeau geeft, des te meer meetmomenten
 • Verjaardag
  Een groeimeter is een origineel cadeau voor een kind op zijn of haar verjaardag. Dit simpele geschenk zal getuige zijn van heel wat trotse momenten van kind en ouder(s): “Kijk eens hoeveel je bent gegroeid sinds je vorige verjaardag!”
 • Zomaar
  Natuurlijk kun je een groeimeter ook zomaar geven, vooral als een kind nog jong is. Elk kind wil groter zijn en vindt het leuk om deze groei visueel te zien.

Groeimeter: hout is mooier

De houten groeimeter van Mikki Joan die ik op Bol.com vind ik helemaal perfect. Hij ziet er schitterend uit en past perfect in een neutraal of warm interieur. En omdat kinderen al zoveel plastic troep om zich heen hebben, is een stukje natuur in huis –in de vorm van een groeimeter– altijd een goed idee.

De naam van het kind in het hout gelaserd!

Of het nu voor je eigen kind is of voor die van een vriend(in) of familielid, de groeimeter van hout is extra origineel vanwege één bijzonder detail. Dit merk zet namelijk de naam van het kind met een laser in het hout. Dat ziet er schitterend uit en zorgt ervoor dat het kind nóg meer plezier beleeft aan het meten van zijn of haar lengte. Mijn exemplaar is inmiddels aangekomen. Wanneer bestel jij de jouwe?

Onze Top 5 beste groeimeters:

1. Vitamo groeimeter

Kinderen zien graag hoe lang ze zijn. Deze groeimeter van Vitamo vrolijkt de kinderkamer op en is gemaakt van hout en canvas stof. Hij heeft een lengte van maar liefst 190 cm, waardoor hij een leven lang meegaat!

Voordelen:

 • Vrolijk design
 • Eenvoudig op te hangen
 • Mooi natuurlijk materiaal

2. Canvas groeimeter

Deze groeimeter is bedekt met textiel en voelt dus zacht aan. Ideaal om de lengte-ontwikkeling van kleine kinderen bij te houden. De schattige dieren passen ook helemaal bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Zelfs de prijs is zacht.

Voordelen:

 • 200 cm lang
 • Leuke bosdieren
 • Zacht prijsje

3. Houten groeimeter met naam erin gelaserd!

Dit is een premium groeimeter omdat je hem kunt laten personaliseren. Omdat er verder geen afbeeldingen op staan, is hij heel neutraal en geschikt voor werkelijk alle leeftijden. Absoluut mijn favoriet!

Voordelen:

 • Personaliseer hem met de naam van je (klein)kind
 • Hout is een fraai, natuurlijk materiaal
 • Staat mooi in elk interieur

4. Extra brede groeimeter

Heb je een lege muur, dan kleed je die leuk aan met deze groeimeter. Hij is namelijk extra breed en heeft allerlei leuke en lieve diertjes. Zo slaat jouw kindje meerdere vliegen in één klap: dierennamen leren, zien hoeveel hij of zij groeit, en genieten van vrolijkheid in de slaapkamer.

Voordelen:

 • Leuke decoratie
 • Zacht canvas
 • Eenvoudig ophangen

5. Atmosphera kindermeetlat

Er zijn veel groeimeters met afbeeldingen van dieren erop, maar deze van Atmosphera is anders. Uniek. Een echte blikvanger en ook nog eens superleuk voor jouw (klein)kind, dat zich met een giraffe kan vergelijken! Dat hij van hout is, maakt hem duurzaam. Hij gaat dus ook nog eens lang mee. Aanrader!

Voordelen:

 • Origineel ontwerp
 • Van 50 tot 140 cm
 • In te klappen dankzij scharnier
Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 4]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.