Groentelasagne zonder lasagnebladen? Het kan heel eenvoudig en lekker!

Groentelasagne zonder lasagnebladen? Je wil graag een gezonde versie van de lasagne maken? Deze helemaal koolhydraatarm? Dat kan zeker met deze heerlijke lasagne met aubergines die wij gaan gebruiken als laagjes in dit oer Italiaanse recept.

Vergeet niet de heerlijke smaak door twee soorten kazen! Italiaans eten is gewoon heerlijk. Ik wil het altijd wat meer pit geven met wat gebakken sambal! De smaakmakers is de Italiaanse kazen, samen met de juiste kruiden is het altijd smullen geblazen en verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.

Groentelasagne zonder lasagnebladen

Groentelasagne maken

Ik vind het altijd een feest om weer in de keuken te mogen staan. Daarbij is Lasagne ook mijn favoriet omdat je echt lekker je eten kan opbouwen. Als je de juiste kruiden en groentes combineert krijg je echt een smaak explosie.

Chef, wel rustig met de sambal! Want deze gaat door het bakken door de hele lasagne zitten. Je kunt inplaats van de sambal ook een rode peper gebruiken. Wel even de zaadlijsten verwijderen want hier zit namelijk de extra pit in van de peper.

Deze koolhydraatarme groentelasagne met aubergine is stevig, pittig en lekkere romig. Deze kaassaus is vol van smaak door de ricotta en goed gevuld met groente en champignons. Wij eten het ook gewoon de volgende dag als volwaardige lunch!

Ingrediënten groentelasagne

3 grote aubergines
2 courgettes
7 kastanje champignons
400 gr verse spinazie, goed wassen in koud water
2 blikjes tomatenblokjes
1 rode ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
2 tl gebakken sambal
350 gr ricotta
40 gr Parmezaanse kaas geraspt
1 bosje verse basilicum
3 tl verse oregano
3 el zwarte peper en zout
Olijfolie
Extra: een ruime ingevette ovenschotel (ik heb zelf een gietijzer ovenschaal omdat deze extra warm wordt en gerecht krokanter maakt)

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze best beoordeelde afslankpillen gebruiken >>

Bereidingswijze voor deze groentelasagne zonder lasagnebladen

  1. Pel eerst je teentjes knoflook schoon, doe deze in de knoflookpers. Nu maak je in een bakje dit mengsel om de aubergines te kruiden. Voeg de knoflook, beetje olijfolie, oregano en wat peper en beetje zout samen. Met dit kruidenmengsel besmeer je om de aubergines voor heerlijke smaak.
  2. Snijd de aubergines in niet te dunne plakken. Bestrijk de plakjes met het mengsel en bak deze in een koekenpan zacht en bruin. Laat ze even in de pan liggen, gebruik geen extra olijfolie in de koekenpan.  Snijd de champignons, rode ui, courgettes, pel de overige knoflook, basilicum en oregano fijn.
  3. Fruit dit in een koekenpan en pers de knoflook erbij met een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Voeg nu de courgette blokjes, verse spinazie toe. Breng de tomatenblokjes verder op smaak met wat zwarte peper, oregano en de verse gesneden basilicum. Laat het zo’n 9 minuten zonder deksel pruttelen. Schep nu de ricotta met de Parmezaanse kaas in een kom met wat olijfolie, zwarte peper en schepje sambal. De rest van de Parmezaanse kaas ga je als laatste over de lasagne strooien voordat hij in de warme oven gaat.
  4. Neem de ovenschaal en begin met een de tomatensaus. Verdeel daarover een paar plakjes gebakken aubergine schijven. Verdeel een paar lepels van het kaasmengsel over de aubergine en blijf dit herhalen.
  5. Als laatste een laagje kaassaus en strooi nu nog wat geraspte Parmezaanse kaas over de groentelasagne.
  6. Bak de groentelasagne in 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 185 graden tot alles lekker goudbruin en krokant is geworden.

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Strooi over de bovenkant een paar lepels pijnboompitten. Wel goed in de kaas topping drukken anders verbrand het. Maar geeft een heerlijke noten smaak in je topping van de lasagne.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor Aubergine lasagne maken met smaak is voldoende voor 1/6 portiegrootte. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 360
Koolhydraten: 16 g
Eiwitten: 30 g
Vetten: 21 g

Probeer ook eens dit recept: Luchtige Koolhydraatarme bananenpannenkoeken

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.