Hartige taart met zalm? Taart en koolhydraatarm zie je vaak niet in dezelfde zin staan ;-). Maar, je leest het goed! Een koolhydraatarme hartige taart met zalm, roomkaas en spinazie. Echt een traktatie!
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>
Hartige taart met zalm maken?
Deze taart is heerlijk bij een groenteschotel uit de oven, of vers gestoomde groenten. Ook met een zomerse salade maakt deze hartige taart een top combinatie!
Ook al bestaan er wel koolhydraatarme taartbodems, is dit een taart zonder bodem. Alleen maar vulling dus, wat zorgt dat deze ‘taart’ slechts 3 gram khd per portie bevat!
Handig: Je kunt de hartige taart ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Daarnaast kun je deze per portie invriezen!
Ingrediënten, voor ongeveer 4 personen:
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 500 gr baby spinazie
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui
- 300 gr gerookte zalm
- 100 ml creme fraiche
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl dille
- Peper en zout
- 100 gr geraspte mozzarella
- 20 gr geraspte parmezaanse kaas of strooikaas
- *Taartvorm of ovenschaal
Zo maak je een recept: hartige taart met zalm
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snijd de zalm in kleine stukjes (1 a 2 cm).
-
Meng in een kom de eieren, crème fraiche, zalm, knoflookpoeder, dille, zout, peper en geraspte mozarella kaas.
-
Bak in een beetje olijfolie de babyspinazie gaar en laat deze vervolgens goed uitlekken. Voeg de spinazie toe aan het eimengsel en roer goed door elkaar.
-
Bak vervolgens in een pan de ui en fruit deze even goed. Voeg toe aan het eimengsel.
-
Giet het mengsel in een ingevette taartvorm, of een ovenschaal en bak deze ongeveer 45 min in de oven.
Voedingswaarden per portie:
Calorieën: 450 gram
Koolhydraten: 3 gram
Eiwit: 31 gram
Vet: 35 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
al