Dit hutspot recept met zoete aardappelen is absoluut de meest lekkere hutspot die je ooit geproefd hebt. Met dit recept voor hutspot kun je genieten van een wortelstamppot zoals je oma die vroeger maakte, maar dat een stukje gezonder en moderner!
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken voor 5 ,- euro >>
Hutspot recept met zoete aardappelen
Zoete aardappel is steeds meer in opkomst en tegenwoordig is deze gezondere variant van de aardappel op veel plaatsen verkrijgbaar. Met een zoete aardappel kun je veel kanten op. je kunt ze verwerken in allerlei gerechten en dus ook in hutspot. Ze bevatten van nature veel vitamine C en magnesium en passen daardoor in een gezond eetpatroon.
Wortelstamppot met zoete aardappelen
Dit recept voor hutspot is niet alleen nét even anders dan dat je misschien gewend bent, maar daardoor zeker niet minder lekker. Sterker nog, na het eten van deze stamppot wil je waarschijnlijk nooit meer wat anders. Daarnaast draagt zoete aardappel bij aan een goede hartgezondheid en bevorderen ze de spijsvertering door de hoge dosis vezels die ze bevatten.
Nog een leuk weetje over de zoete aardappel is dat deze niet behoort tot de familie van de traditionele pieper. Deze valt namelijk in de categorie nachtschade terwijl de zoete aardappel dat niet doet. Nachtschade kan pijnen en ontstekingen aan gewrichten veroorzaken en is dus niet geschikt als je gevoelig bent voor reumatische klachten. Zoete aardappelen zijn daarvoor een perfecte vervanger.
Wat zijn de voedingswaarden van dit hutspot recept met gehaktballetjes?
Wat je ook eet, het is altijd belangrijk om even goed naar de voedingswaarden van een recept te kijken. Dit gezonde hutspot recept met zoete aardappelen voor 4 personen bevat de onderstaande voedingswaarden. Deze zijn berekend per portie:
Calorieën: 575
Koolhydraten: 69 gram
Eiwitten: 18 gram
Vetten: 23 gram
Welke ingrediënten heb je nodig?
1 kilo zoete aardappelen
500 gram wortelen
500 gram uien
400 gram rundergehakt
50 gram roomboter (ongezouten)
20 gram selderij (vers)
1 eetlepel bloem
300 ml bouillon (van 1 runderbouillontablet)
Zo maak je zelf een lekkere hutspot met zoete aardappel
1. Ontdoe de aardappelen van hun schil en snij ze in stukken. Zet vervolgens een pan water op het vuur en laat de aardappel samen met de wortels en de uien voor 20 minuten doorkoken. Voeg eventueel wat zout toe naar smaak.
2. Pak een koekenpan en verhit hierin de helft van de roomboter. Bak hierin de gehaktballetjes die je van tevoren gekneed hebt in ongeveer 15 minuten gaar.
3. Was de selderij en snij deze in klein stukjes.
4. Neem de gehaktballetjes uit de pan en bewaar de jus. Je kunt de balletjes het beste even warm houden in de oven of in een schaaltje wat afgedekt is met folie.
5. Verwarm de jus en voeg daar de eetlepel bloem aan toe. Even goed verwarmen tot ook de bloem bruin kleurt en voeg dan pas de bouillon toe. Laat dit voor ongeveer 5 minuten koken tot het lekker ingedikt is. Goed roeren met een garde! De balletjes mogen vervolgens terug in de pan op een laag vuurtje.
6. Giet vervolgens de aardappelen en de groenten af en stamp dit samen met de roomboter tot een mooie gladde massa. Hou je van een grove hutspot? Stamp dan niet te lang!
7. Serveer de hutspot in een diep bord en maak een lekker kuiltje voor de jus. Natuurlijk niet de gehaktballetjes vergeten! Eet smakelijk!
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!