Indiase curry schotel met kip? Stimuleert immuunsysteem en ontgiftend!

Indiase curry schotel met kip? Deze heerlijke indiase curry schotel is lekker, voedzaam en ook nog eens gezond. Daarbij past deze curry in een koolhydraatarm dieet! De currypasta vraagt even wat werk, maar geeft deze ovenschotel een overheerlijke, kruidige smaak. Lees snel verder!

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

We maken de schotel af met heerlijke kerrie kruiden, weer eens wat anders!

Is gember of kurkuma gezond?

Indiase curry schotel met kip maken

Handig: Wist je dat vele Indiase kruiden gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben?

Bekende zijn wel gember en kurkuma. Gember stimuleert het immuunsysteem, helpt tegen maagklachten en wordt ook wel gebruikt tegen misselijkheid.

Kurkuma werkt ontstekingsremmend; kan soms zelfs als pijnstiller fungeren, en werkt ontgiftend. Deze powerkruiden zijn absoluut een goed idee om wat vaker op het menu te zetten dus!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 4 persoon

Ingrediënten:

  • 500 gr kipdijfilet, in stukjes
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • tomatenblokjes uit pakje (400 gr)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ blokje kippenbouillon
  • Snufje zout en zwarte peper
  • 100 gr rucola
  • 200 gr peultjes
  • 1 el olijfolie

Curry pasta

  • 2 el geraspte gember
  • 2 tl kurkumapoeder mag ook verse kurkuma wortel zijn
  • ½ ui 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl komijnpoeder
  • verse koriander bosje naar smaak
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl garam masala
  • ½ rode peper, fijngesneden zonder pitjes

Zo maak je een simpele curry schotel met kip

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Kook de bloemkool in 5 min beetgaar. Plaats deze samen met de kipdijfilet in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak ongeveer 25 min tot de kip gaar is.

  3. Maak de currypasta door alle ingrediënten in een vijzel fijn te malen. Je kunt hiervoor ook een blender gebruiken. Doe dan de pasta in een koekenpan en bak heel kort.

  4. Voeg dan de olijfolie, tomatenpuree, tomatenblokjes, kokosmelk en kippenbouillon toe en laat dit al roerend 5 min sudderen op laag vuur. Voeg vervolgens de rucola sla toe.

  5. Check of de kip gaar is en voeg, indien gaar, de saus toe.

  6. Bak de schotel nog 10 -15 min in de oven.

  7. Breng een pan water aan de kook en kook in 5-10 min de peultjes beetgaar.

Voedingswaarden per portie

Dit gerecht voor indiase curry schotel met kip is voldoende voor:

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 400 kcal
  • Koolhydraten: 9,5 g
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 24 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.