Italiaanse maaltijdsalade? Heerlijke combinatie warm en koud!

Italiaanse maaltijdsalade? Je kunt kiezen voor je boterham maar je kunt ook eens een lekkere Italiaanse maaltijdsalade maken. Met frisse tomaatjes, olijfolie, witte kaas en wat krokante bosuitjes.

Heerlijke sla melange met rucola geeft weer die unieke Italiaanse smaak er aan en je kunt ook een bal­sa­mi­coa­zijn bij doen voor nog meer pit. Lees snel verder.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Italiaanse maaltijdsalade maken

Italiaanse maaltijdsalade maken

Vooral tijdens de zomer of tijdens de warme dagen kun je echt genieten van deze zomerse salade. Deze salade maak ik ook vaak inplaats van de boterham of een andere broodvervanger.

Heerlijk en snel! Je hoeft alleen de komkommer, tomaten, verse bosuitjes en de witte kaas te snijden. Vergeet niet je groente altijd goed te wassen.

Ik heb hier ook wat verse wortels toegevoegd. Onze mooie oranje wortels hebben Bèta-caroteen en dat is enorm goed voor ons lichaam en de ogen. Echt wortelen zijn rijk aan bètacaroteen.

Hoe gezond is een wortel?

Wortel is een geweldige groente met een lekker kleurtje. Net als andere groentesoorten bevat wortel, pastinaak, bieten vele vezels en voedingsstoffen en natuurlijk erg weinig calorieën. Je kunt dus altijd je groente ophogen in je gerechten zonder dat dit veel calorieën toevoegt.

Ingrediënten

300 g gemengde salade voordeel
500 g trostomaten of cherrytomaten
2 el extra vierge olijfolie, koud geperst
2 el Italiaanse kruiden
250 g witte kaas, in stukjes
2 el aceto balsamico di Modena
4 el verse basilicum, gehakt
5 wortels, fijn gesneden
2 el gedroogde bieslook of vers
5 bosuitjes, fijn gesneden
1 komkommer, stukjes
1 el oregano
2 rode paprika, stukjes
snufje zout en grove zwarte peper

Bereidingswijze voor Italiaanse maaltijdsalade

  1. Even goed alle groente wassen onder de koude kraan. Vervolgens alle groente fijn snijden zoals de tomaat, komkommer, bosuitjes, wortels en de rode paprika.
  2. Doe alvast de gewassen sla in een grote slabak doe vervolgens alle groente erbij en strooi daar de oregano, bieslook en aceto balsamico di Modena er doorheen. Even een beetje mixen met elkaar.
  3. Voeg als dressing de gebrokkelde witte kaas en de zwarte peper toe met een beetje bieslook erboven op. Nog lekker wat koud geperste olijfolie eroverheen gieten. Eet smakelijk!

Kook Tip: Wil je meer smaak dan kun je ook eventueel een 295 g gegrilde rode paprika’s in pot toevoegen in stukjes of nog wat extra chili vlokken erbij doen of door de salade.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor Italiaanse maaltijdsalade is voldoende voor 2 personen. De voedingswaarde is berekent per eenpersoonsportie:

Calorieën: 331
Koolhydraten: 14 g
Eiwitten: 9 g
Vetten: 27 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Bron:

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/wortel.aspx

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.