Italiaanse ovenschotel? Deze heerlijke Italiaanse verwennerij is dan wel geen pizza, maar doet absoluut denken aan de heerlijke smaaksensatie van pizza. Daarbij is dit recept ook nog eens koolhydraatarm en rijk aan groenten!
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>
Italiaanse ovenschotel maken?
Ingrediënten, voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 4 courgettes
- 2 el olijfolie
- 500 gram runder gehakt, rul gebakken
- 5 rode uien, gesneden in dunne halve ringen
- 2 tenen knoflook, in kleine stukjes
- 250 gr cherry tomaten, gehalveerd
- 250 gr mozzarella kaas, gesneden in plakken
- 3 tl hand verse basilicum
- 1-2 tl gedroogde oregano
- 1 kg gepureerde tomaten (2 pakjes passata)
- 1 tl balsamicoazijn
- 100 gr rucola
Zo maak je een recept: Italiaanse ovenschotel
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van ongeveer een halve cm dik. Bestrijk deze plakken met olie en peper.
-
Verdeel de plakken over de met bakpapier beklede bakplaten en bak deze ongeveer 10 min. Wissel deze tussendoor om.
-
Bak in een koekenpan de ui, knoflook en oregano 1 min. Voeg dan de gepureerde tomaten toe en verwarm. Breng op smaak met wat peper en zout.
-
Leg ⅓ van de courgetteplakken over de bodem van de ovenschaal. Strooi ⅓ basilicum en schep ⅓ van de saus erop. Leg de mozzarella plakjes, tomaatjes en overige basilicum daarop. Bouw net zoals bij een lasagne de ovenschotel op!
-
Bak 25 min in het midden van de oven goudbruin.
-
Meng ondertussen de olijfolie met balsamicoazijn en peper zodat dit een dressing wordt. Roer de rucola hier doorheen en leg dit mengsel op de schotel zodra deze uit de oven komt. Smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
Calorieën: 465 gram
Koolhydraten: 42 gram
Eiwit: 24 gram
Vet: 19 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
al
De beschrijving van het recept komt niet overeen met de ingrediënten helaas.
Super, bedankt is aangepast Annemieke 🙂
Veel kook plezier!
Wat doe ik met 2/3 van de courgette en 2/3 van de saus?
Opbouwen zoals je de basis laag hebt gedaan, zoals bij een lasagne 🙂
Is het de bedoeling dat het in laagjes gaat het als bij lasagne?
Dit staat niet duidelijk
Yes, Ida zoals een lasagne 🙂
Is het de bedoeling dat je het net als bij lasagne in laagjes verwerkt?
Klopt helemaal Ida 🙂 laagje voor laagje inderdaad.
Kookgroet,
Heiko