Kardemom cake? Met de koudere dagen op komst, is het altijd heerlijk om weer eens de keuken in te duiken voor wat lekkere recepten. Deze kardemomcake is een absolute aanrader en geeft de keuken die zoete, huiselijke geur van bakken.
TIP: ” Weekmenu’s voor Vet Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Deze cake smaakt heerlijk in de middag bij de koffie of thee.
Wat is kardemom?
Kardemom is een veelzijdig kruid. Qua smaak kan het gerechten een stuk zoeter maken. Ideaal dus bij een koolhydraatarm dieet! Kardemom is familie van de gember en stimuleert, net als gember, de spijsvertering door de productie van spijsverteringsenzymen te stimuleren.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten, voor 8 porties
Ingrediënten:
- 75 gr sojameel
- 50 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kardemomzaad, gemalen
- 5 el zoetstof
- 2 eieren
- 3 el creme fraiche
- 3 el olijfolie
- 1 el vanille- extract
- snuf zout
- 175 gram verse cranberries
- Topping de 55 gram amandelschaafsel
Zo maak je een recept Kardemom cake
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in van 20 cm en bekleed de bodem met bakpapier
-
Meng het sojameel, amandelmeel, deel van de cranberries, de bakpoeder en het kardemomzaad door elkaar in een kom.
-
Klop in een andere kom de creme fraiche met de eieren, zoetstof, olie, vanille en zout door elkaar met een mixer.
-
Roer de droge ingrediënten door de natte en meng dit goed door elkaar.
-
Doe het beslag in de vorm en strooi hierover de laatste cranberries en druk deze in het beslag. Bak de cake 20 min, tot deze goudbruin is.
-
Laat de cake minimaal 5 min rusten en haal deze uit de vorm. Laat de cake goed afkoelen en strooi als laatste de amandelschaafsel erover.
Voedingswaarden per portie
Dit gerecht voor Kardemom cake recept is voldoende voor:
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 140 kcal
- Koolhydraten: 3,5 g
- Eiwitten: 7,5 g
- Vetten: 11 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Heerlijk die kardemom cake!
Geweldig om te horen Metsie! Maak er zelf ook vaak golden latte mee 😉 die smaak is zo lekker.
Groet,
Heiko