kikkererwten koken? Lekker en handig recept!

kikkererwten koken? Bijzonder smakelijke gerecht met kikkererwten, verse koriander en venkel samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Daarnaast smaakt dit recept echt lekker en is het ook nog eens koolhydraatarm te bereiden zonder gebruik van extra carbs.

TIP: ”Wil je koolhydraatarme recepten volgen? Dit Gratis Weekmenu is makkelijk en snel te bereiden!” Probeer hem nu de eerste week >>

Kikkererwten koken

Dit gerecht bestaat dus hoofdzakelijk uit kikkererwten, venkel en verse koriander veel lekker en gezonder om zelf te maken dan die hapklare maaltijden uit je lokale supermarkt. Koken geeft ontspanning en scheelt vooral ook weer in de portemonnee met kleine knoflook, chilipepers maakt het gewoon helemaal af. Dit gerecht is lekker als avondeten.

Ingrediënten

500 g kikkererwten
200 g venkel
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 bosje lente-uitjes
2 chilipepers rood of groen
1 bakje cherry tomaten
2 el roomboter
1,5 dl groentebouillon
1 el citroen en dan het sap
8 el olijfolie
bosje verse koriander
Zout en snufje peper

KHA Tip: Je kunt ook inplaats van verse koriander bijvoorbeeld tuinkers gebruiken, geeft ook een heerlijke frisse smaak!

Bereidingswijze voor deze kikkererwten koken recept

1. Giet eerst je geweekte kikkererwten af en kook ze gaar in ruim water met een beetje zout voor ongeveer 25 a 30 min. Je kunt kikkererwten ook vers kopen zonder dat jij het eerst een nacht hoeft te weken, dit scheelt veel tijd en zijn net zo lekker. In het blik zijn ze ook vaak gekookt en al, erg handig!
2. Was de lente-uitjes onder kraan, chilipeper en verwijder goed even de zaadjes. Pel en pers alvast de knoflook. Hak overige groente fijn. Doe de roomboter al in de wok en roerbak alles samen voor 3 min.
3. Pak nu de cherry tomaten en slice deze doormidden, verwijder bij de venkel de boven kant stelen en snij de rest fijn in stukjes zoals jij het lekker vind. Roerbak ook dit in de wok met 1 tl zout en snufje peper. Voeg nu de kikkererwten toe aan het mengsel. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 25 min. Sudderen op een klein vuurtje.
4. Breng het recept verder op smaak met sap van de citroen, strooi de gemalen of gehakte koriander er overheen. Smullen!

Dit recept voor koolhydraatarme recept is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 220
Koolhydraten: 15 g
Eiwitten: 10 g
Vetten: 6 g

Snel Slank Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze afslankpillen eens proberen >>

Ik heb een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

[enormail_form form_id=1]

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.