kip kerrie met kokosmelk? Kip Kerrie is een feestmaaltijd. Toch is de kipkerrie uit een zakje helaas vaak enorm bewerkt en mede daardoor ongezond. Bekijk snel het recept!
TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Kip kerrie met kokosmelk maken?
Dit recept is puur, paleo-proof en gezond. En we kunnen je vertellen: de smaak doet niet onder aan de ongezonde variant. Smullen!
Ingrediënten, voor 4 personen
Ingrediënten:
- 500 gram (biologische) kippendij of kipfilet, in stukjes
- 2 uien, gesnipperd
- 1 prei, grof gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 200 gram sperziebonen, gedopt en gehalveerd
- 250 gram broccoli, roosjes
- 2 wortels (geschrapt/ geschild), in stukken
- 1 eetlepel kerriepoeder (eventueel meer naar smaak)
- 1 eetlepel kurkumapoeder
- 400 ml kokosmelk
- 1 tl arrowroot poeder
- 1 bouillonblokje
- Snufje zout en peper
- 200 gram bloemkoolrijst om mee te serveren
Zo maak je een recept: kip kerrie met kokosmelk
Fruit de ui en voeg later de prei, knoflook en stukjes wortel toe
Voeg vervolgens de kip toe en bak deze tot de kip gaar is
Kook in een ander pannetje de broccoli en sperziebonen tot deze gaar zijn
Schenk de kokosmelk bij het kipmengsel en voeg de kerrie, bouillon en kurkuma toe
Kook de bloemkool rijst volgens verpakking
Indien de saus wat dun is, kun je wat arrowroot toevoegen om de saus wat in te dikken / te binden
Breng op smaak met zout en peper en serveer met de groenten.
Voedingswaarden per portie
Dit recept voor deze Paleo Curry is voldoende voor 4 persoon:
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 395 kcal
- Koolhydraten: 21 g
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 21 g
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.