Kip met zoete aardappel? Heerlijk krokant en met verse spinazie!

Kip met zoete aardappel? Je wilt graag smullen van een heerlijke kip maar toch weer gezond en koolhydraatarm recept? Helemaal goed, deze kippenvleugels met verse spinazie en lekker zoete aardappels met bieslook en kaneel zijn dan de uitkomst.

De kippenvleugels gaan wij lekker pittig maken met diverse kruiden en voegen er extra knoflook aan toe voor gezonde reiniging van ons lichaam! Lees snel verder voor het recept.

Kip met zoete aardappel

Deze eenvoudig en snel klaar maaltijd met kip en spinazie is voor iedereen eenvoudig te maken! Je maakt echt binnen een handomdraai en snel en gezonde hap klaar.

Het gerecht bestaat uit niet meer dan kip, verse spinazie, knoflook en gekookte zoete aardappel met beetje olijfolie en samen met heerlijke kruiden.

Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.

Ingrediënten voor kip met zoete aardappel (3 personen)

600 Kippenvleugels naturel
200 g spinazie verse, gewassen
45 gr roomboter
3 bosje bosui, gesneden fijn
2 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
2 tl mild paprikapoeder
3 el olijfolie
2 teentje knoflook, geperst
zout en peper naar smaak
1 el sambal manis
2 tl gedroogde bieslook of verse fijn gesneden
Optioneel: als je minder fan bent van milde paprikapoeder kun je ook milde kerriepoeder gebruiken

Bereidingswijze voor kip met zoete aardappel

  1. Pel eerst de knoflook en plet deze voor meer smaak en snijd deze fijn met een groot koksmes, snijd de bosuitjes in kleine stukjes. Zet een grote pan op het vuur en doe hierin paar druppels olijfolie, als het warm is wok je hierin eerst de knoflook en de bosuitjes later voeg je de spinazie erbij tot deze gaat slinken.
  2. Doe de kip in een kom en druppel hier lekker wat olijfolie overheen. Strooi nu de knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en 1 el sambal erop en mix en marineer het goed door elkaar. Kook alvast een liter water in je waterkoker voor de zoete aardappels.
  3. Doe in een grote braadpan of een handige koekenpan de roomboter, leg hierin als de boter warm is geworden de kippenvleugels erin en bak deze 20/ 25 min goudbruin gaar. Giet het kokend water in een hoge pan en doe hierin de zoete aardappel, zorg dat je deze in kleine stukjes heb gesneden dan wordt hij goed gaar, koken tot je makkelijk je vork erin kan prikken ongeveer 20 a 30 minuten.
  4. Giet de zoete aardappels af  en serveer op platte borden 2 kippenvleugels met handje zoete aardappels en de verse spinazie met knoflook erin. Strooi er nog bieslook en eventueel wat zout en peper op naar eigen smaak. Smullen!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Ook lekker om met rundergehakt burgertjes te werken inplaats van kip! Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe voor wat extra pit of noten smaak.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor een kip met zoete aardappel te maken is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 590
Koolhydraten: 40 g
Eiwitten: 27 g
Vetten: 33 g

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van mij proberen? Klik hier!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder! Groetjes Heiko.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.