Zelf kipfilet vullen met kruidenkaas? Even iets heerlijks simpels uit de oven maken en toch een krokant feestje? Dan moet je deze kipfilet met kruidenkaas eens proberen met verse spinazie, werkelijk smullen voor het hele gezin.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Pasen recept diner
Het is ook nog eens volledig koolhydraatarm. Meer mensen op bezoek? Geen probleem, je kunt het aanvullen met verse tuinbonen of een eigen gemaakte spinazie salade met paar gerookte spekjes en wat gebrokkelde witte kaas en eventueel nog wat walnootjes voor de extra smaak.
Je kunt het ook allemaal samen voegen en de kip, tuinbonen, kastanjechampignons, uitje gesnipperd, verse rozemarijntakjes en 4 grote zoete aardappels met jasje wel doormidden.
Vervolgens een stevige scheut met olijfolie, zwarte peper en snufje zeezout. Dit samen in oven zetten voor 45/50 min in een grote schotel. Daarna de spinazie spekjes schotel apart serveren.
Spinazie kun je er ook instoppen voor een extra smaak en het is heerlijk om juist de kruidenkaas te combineren met spinazie in de kipfilet.
En als je het helemaal wilt afmaken kun je ook wat gerookte spekjes erin stoppen zodat die heerlijke zoutige smaak ook lekker door de kip heen komt als hij in de oven zit te bakken.
kip met krokant laagje maken
Om een lekker goudbruin krokant laagje te krijgen om je kip gebruiken wij parmezaanse kaas maar je wikkelt de kip eerst in een olijfolie-eitje mengsel dat is de truc.
Ik probeer het altijd gewoon lekker simpel te houden in de keuken maar wel vol met smaak.
Kipfilet vullen met kruidenkaas: Ingrediënten
400 g verse spinazie
30 g witte kaas,
2 grote stukken kipfilet
2 tl oregano
2 el kruidenkaas,
3 teentjes knoflook, kneust met vijzel en fijn gehakt
3 charlotjes, gesnipperd
2 tl nootmuskaat
3 el olijfolie
25 g Parmezaanse kaas
1 groot ei, voor het krokante jasje
Zwarte peper en snufje zeezout
Extra: 4 grote zoete aardappels, doormidden gesneden
Extra: 450 g tuinbonen fijn
Extra: spekreepjes 125 g
Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze best beoordeelde afslankpillen gebruiken >>
Bereidingswijze voor Kipfilet vullen met kruidenkaas
- Was eerste de spinazie nogmaals goed in een vergiet en laat deze uitlekken. Verwarm de oven alvast voor op 185 graden. Snijd de kipfilet in het midden niet helemaal door dit op een manier dat je deze makkelijk kunt vullen.
- Snipper de charlotjes fijn en leg de kipfilet stukken daarna op de snijplank. Stop nu een deel van de verse spinazie in de kipfilet en voeg ook gesnipperde uien en roomkaas toe. Snufje zwarte peper, nootmuskaat poeder en de oregano.
- Doe de spinazie in een grote slabak. Vervolgens bak je de spekreepjes op met wat verse knoflook tot het lekker krokant is geworden. Nu wok je heel kort de spinazie erbij even beetje laten slinken. Samen weer terug in de slabak. Vervolgens brokkel je de witte kaas erover en klaar. Mocht je nog walnoten of sesamzaadjes hebben lekker erbij doen!
- Het is prima als de kipfilet iets open staat voordat het in de oven gaat. Plaats nu de gevulde kipfilet in een ingevette ovenschaal.
- TIP: Als je het voor meer personen maakt kun je nu de tuinbonen uitlekken en in ovenschaal erbij doen anders door de spinazie salade, daarnaast de zoete aardappel doormidden erbij leggen, charlotjes gesnipperd verdelen over de schaal. Als je nog wat spekreepjes hebt handje erbij doen. Vervolgens goed besprenkelen met olijfolie, zwarte peper en snufje zeezout.
- Maak een mengsel van olijfolie-ei en smeer de kip lekker in hiermee daarna beetje zwarte peper, geraspte Parmezaanse kaas erop en bak ze minimaal 30 minuten in de oven tot ze krokant en gaar zijn geworden. Smakelijk!
KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Doe wat verse takjes rozemarijn in de ovenschaal en wat lose blaadjes erbij voordat je het gaat bakken. Geen tuinbonen fan? Gebruik zongedroogde tomaten erbij.
Dit recept voor koolhydraatarme recept voor kipfilet vullen met kruidenkaas is voldoende voor 2/3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 359
Koolhydraten: 8 g
Eiwitten: 55 g
Vetten: 14 g
Probeer ook eens dit recept: Quiche maken? Geweldig als lunch en voor het hele gezin!