Koken met koolhydraatarme producten? Probeer eens dit soesjes recept!

Koken met koolhydraatarme producten is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien wel dacht.

Met een klein beetje inspiratie vervang je ongezonde ingrediënten door koolhydraatarme producten, zodat je er een heerlijk gerecht mee kunt maken. Soesjes in dit geval!

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>

Koken met koolhydraatarme producten?

Deze lekkere koolhydraatarme soesjes kun je makkelijk zelf maken. Om ze te kunnen maken heb je eigenlijk maar een paar koolhydraatarme producten nodig. Met dit recept zet je dus in een handomdraai een schaal lekkere soesjes op tafel zonder dat je je druk hoeft te maken over het aantal koolhydraten.

slagroomsoesjes met koolhydraatarme producten 800x350px

Wat is de voedingswaarde van dit koolhydraatarme recept voor slagroomsoesjes?

Als je koolhydraatarme producten gebruikt om mee te koken of te bakken, dan zien de voedingswaarden er ineens een stuk beter uit. Zo ook met dit koolhydraatarme recept voor slagroom soesjes. Dit recept is voldoende voor maar liefst 15 soesjes. De voedingswaarde is berekend per soesje:

Calorieën: 60
Vetten: 5.8
Eiwitten: 1.4
Koolhydraten: 0.6

Deze ingrediënten heb je nodig:

4 eiwitten
1 theelepel vanille aroma (of schraapsel van 1 vers vanillestokje)
Één theelepel bakpoeder
1 eetlepel Stevia kristal
klein beetje zout

Vulling:

250 ml slagroom (vers)
2 eetlepels stevia kristal
1 theelepel vanille aroma

Zo maak je zelf slagroomsoesjes met koolhydraatarme producten:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en vet deze in met een klein beetje olijfolie.
2. Splits de dooiers en het eiwit van de eieren. En klopt het eiwit samen met het zout, de vanille, bakpoeder en het kristal stijf met een mixer of keukenmachine.
3. Maak met een eetlepel 15 kleine bolletjes op de bakplaat en plaats ze voor ongeveer 15 minuten in de oven.
4. Doe de slagroom samen met het kristal en de vanille in een grote kom en klop de slagroom lekker stijf. Doe het hierna in een slagroomspuit en leg de slagroom even in de koelkast om op temperatuur te blijven
5. Haal de soesjes uit de oven en laat ze even goed afkoelen op het aanrecht. Maak met een klein mesje een gaatje aan de onderzijde van de soesjes, zodat je deze kunt vullen met slagroom. Serveer de koolhydraatarme soesjes op een schaal. Eet smakelijk!

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.