Koolhydraatarm bijgerecht: heerlijke vegan bloemkoolsteak

Koolhydraatarm bijgerecht? De woorden steak en bloemkool zie je niet vaak bij elkaar, maar in dit gerecht is het de perfecte beschrijving van gezonde, oven heerlijke bloemkool uit de oven. Door de bloemkool lekker te kruiden, en goed te bereiden krijg je een bloemkool met een heerlijke bite. Lees snel verder!

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>

Koolhydraatarm bijgerecht maken

Tip: serveer met een lekker biefstukje, of ander goed stukje vlees lekkere malse kippendijen.

Recept voor 2 personen

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • Olijfolie, peper, zout
  • Uienpoeder
  • paprikapoeder
  • tahin
  • Kokossnippers

Zo maak je dit koolhydraatarme recept:

  1. Verwarm de oven voor op grillstand op 250 graden

  2. Snijd de bloemkool in 4 grote kwarten. Bekleed een bakplaat met bakpapier

  3. Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat bekleed met bakpapier, vet in met olie en voeg naar smaak de kruiden toe aan alle kanten.

  4. Bedek dan de steaks met aluminiumfolie en leg 10 min onder de voorverwarmde gril. Haal vervolgens de folie eraf en gril nog 5-10 min tot klaar. Smullen!

  5. Serveer met tahin en kokossnippers.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 25 kcal
  • Koolhydraten: 5 gr
  • Eiwitten: 2 gr
  • Vetten: 4 gr

Makkelijke recepten maken?

Wij maken het nog gemakkelijker met zo’n 850+ koolhydraatarme recepten op de site staat hier vast wat lekkers voor je tussen! Bekijk hieronder rustig de eenvoudige recepten.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.