Koolhydraatarm brood bakken? Het kan met dit recept!

Ben je op zoek naar een recept voor koolhydraatarm brood? Dan hoef je niet verder te zoeken want dit brood is nog lekkerder dan de soorten die je hiervoor kende.

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>

Koolhydraatarm brood

Het is natuurlijk algemeen bekend dat traditioneel witbrood of tarwe veel ongezonde koolhydraten en gluten bevat. Zeker als je een gluten intolerantie hebt, is het niet aan te raden om teveel gewoon brood te eten. Maar, ook mensen die op hun voeding en gewicht willen letten kunnen vaak niet echt een lekkere vervanger voor gewoon brood vinden.

Dit recept voor koolhydraatarm brood is dé vervanger voor gewoon brood van de bakker of uit de supermarkt. Omdat het gemaakt is van lijnzaad en amandelmeel wordt een heerlijke grove structuur verkregen. Door de kenmerken en bijna notige smaak van lijnzaad kunnen we je vertellen dat koolhydraatarm brood nog lekkerder is dan je misschien dacht.

Zelf brood bakken dat koolhydraatarm is? Lekker met lijnzaad en kokosmeel

Als je een liefhebber bent van boterhammen, dan zou je dit recept echt eens uit moeten proberen. Op basis van lijnzaad en kokosmeel maak je dus zelf een heerlijk brood die je ook mag eten als je een koolhydraatarm dieet of voedingspatroon volgt.

koolhydraatarm brood graan 800x350px

Wist je dat lijnzaad ontzettend veel gezonde eigenschappen heeft? Het is dan ook niet voor niets dat dit een echte superfood wordt genoemd. Lijnzaad werkt niet alleen positief mee aan een goede spijsvertering, maar door de omega-3 vetzuren in lijnzaad helpt het je ook nog eens om je hart en bloedvaten gezond te houden.

De voedingswaarden van dit recept voor koolhydraatarm brood

We weten al dat dit brood armer is aan koolhydraten dan dat je dit in de winkel koopt, maar welke voedingswaarde kun je verwachten als je zelf een koolhydraatarm brood wilt gaan bakken? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. De voedingswaarde van dit recept is berekend per sneetje brood:

  • Calorieën: 100
  • Koolhydraten: 3,0
  • Eiwitten: 5,2
  • Vetten: 7,5

Ingrediënten

  • 4 grote eieren
  • 50 gram amandelmeel
  • 45 ml water
  • 180 gram lijnzaad (fijngemalen ook een superfood!)
  • 1 eetlepel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1,5 tl zout

TIP:  Kant-en-klaar Koolhydraatarm Brood is rijk aan bouwstoffen, hoogwaardig eiwit en vezels bij Body & Fit >>

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pak een kom en klop hierin de eieren met het water lekker los.
  3. In een andere kom meng je vervolgens het lijnzaad met het amandelmeel, bakpoeder en een snufje zout. (naar smaak.)
  4. Doe het mengsel van ei en water bij het meelmengsel en roer dit met een garde of een keukenmachine tot een mooi glad en soepel beslag.
  5. Bekleed een broodvorm met bakpapier en schep hier het broodmengsel in.
  6. Bak het koolhydraatarme brood in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Lekker!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

5 gedachten over “Koolhydraatarm brood bakken? Het kan met dit recept!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.