Koolhydraatarm cake? De brownie is voor velen de ULTIEME chocolade snack. Dit recept geeft je de perfecte koolhydraatarme chocolade brownies. Let op! Verstop er een paar anders bestaat het gevaar dat ze er heel snel doorheen zijn 😉
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarme kookboek voor het creëren van een slank en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>
Koolhydraatarm brownie maken?
Veel zoetstoffen die wij kennen zijn helaas niet koolhydraatarm. Mede daarom zijn vele zoete baksels uit de supermarkt niet koolhydraatarm en passen deze dus niet in een koolhydraatarm dieet.
Koolhydraatarme zoetstoffen
Een oplossing kan zijn om (met mate) gebruik te maken van koolhydraatarme zoetstoffen. Deze veroorzaken geen/minder een bloedsuikerpiek!
Stevia, Erythritol zijn 2 vervangers die vaak in combinatie erg goed werken ter vervanging van suiker. Dit soort zoetstoffen kun je gemakkelijk online vinden en zijn vaak onmisbaar bij (zoete) koolhydraatarme baksels.
Ingrediënten, voor ongeveer 6 brownies:
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 150 gr zwarte bonen uit het blik
- 3 dadels, zonder pit en de Medjoul zijn het lekkerste
- ½ tl bakpoeder
- 1 tl stevia kristal
- 30 gr cacaopoeder
- 70 gr suikervrije pure chocolade
- 50 gr amandelmeel
- Snuf zout
Zo maak je een recept: Koolhydraatarm brownie
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel deze onder de kraan af. Na het spoelen droog je de bonen met een theedoek.
-
Vet ondertussen een browievorm in of bedek deze met bakpapier.
-
Doe de bonen vervolgens in een kom en voeg de eieren, dadels (zonder pit), amandelmeel en stevia toe. Pureer dit met een staafmixer fijn.
-
Meng in een andere kom de cacaopoeder, het zout en de bakpoeder door elkaar. Voeg dit toe aan het bonenmengsel. Pureer nogmaals met een staafmixer tot alles gemengd is.
-
Snijd de pure chocolade in kleine stukken. Meng ongeveer ⅔ van de chocolade stukjes door het beslag en doe het beslag in de brownievorm.
-
Strooi de overige ⅓ van de chocolade over het beslag en bak de brownies 30 min in oven.
-
Laat de brownies goed afkoelen.
Voedingswaarden per portie:
Calorieën: 77 gram
Koolhydraten: 4 gram
Eiwit: 5 gram
Vet: 3 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.