Koolhydraatarm knoflookbroodje? Deze krokante bite mag niet ontbreken!

Koolhydraatarm knoflookbroodje? Dit koolhydraatarme knoflookbroodje is heerlijk voor bij een soep, een stoof of bij de borrel!

Deze is makkelijk te maken en niet slecht want er zit veel voordelen aan knoflook, naast dat het heerlijk snackt tijdens de film of met gezelschap.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Koolhydraatarm knoflookbroodje maken

Koolhydraatarm knoflookbroodje maken

Het is bijna niet meer weg te denken ieder geval bij ons niet verse Italiaanse knoflookbroodjes uit de oven besmeert met olijfolie, zwarte peper en verse knoflook! Maar nu kan het ook helemaal koolhydraatarm.

Is knoflook gezond voor je?

Is knoflook gezond voor je

Het wordt ook veel genoemd dat het eten van knoflook kan zorgen voor beter gezonde hart- en bloedvaten systeem. Volgens het onderzoek aan aan de universiteit van Adelaide toont het aan dat knoflook goed kan helpen bij een te hoge bloeddruk. Net zoals kaneel dat kan doen trouwens.

Wat doet het dan precies? Nou knoflook zorgt voor het ontspannen en vergroten van onze bloedvaten in het lichaam.

Daarbij stimuleert het onze bloedcirculatie dit kan bijdragen aan een verlaging in de bloeddruk. Natuurlijk moet nog meer onderzoek gedaan worden maar voor elke stuk onderzoek is een tegenonderzoek beschikbaar.

Ik vind knoflook gewoon heerlijk en vooral de verse variant geeft zo’n heerlijke smaak aan je gerechten!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 1,2  broodjes

  • 170 gr geraspte mozzarella
  • 
75 gr amandelmeel
  • 5 gr kokosmeel
  • 2 eieren
  • 150 g roomkaas
  • ½ tl knoflookpoeder
  • snufje zout en peper

Topping:

  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 
15 gr boter
 of scheut olijfolie
  • 1 a 2 geperste knoflook
  • Verse peterselie
  • 
TIP: geraspte mozzarella (handje)
  • 
TIP: verse of gedroogde rozemarijn
  • 1,5 el  oregano
  • ⅕ el en/of Italiaanse kruiden

Zo maak je een Koolhydraatarm knoflookbroodje

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de geraspte mozzarella en roomkaas in een steelpannetje.

  2. Smelt de mozzarella en roomkaas in een steelpannetje en haal deze van het vuur zodra deze goed gesmolten zijn. Roer goed zodat de kaas goed mengt. Haal het pannetje van het vuur.

  3. Voeg het amandelmeel, kokosmeel, knoflookpoeder, zout en peper toe en roer dit door de gesmolten kaas. Als het deeg te dik is kun je het geheel nog een beetje opwarmen.

  4. Voeg als laatste de eieren toe en kneed het deeg minimaal 2 min.

  5. Leg het deeg tussen 2 velletjes bakpapier en rol het deeg tot de gewenste vorm en dikte. Verwijder dan het bovenste vel bakpapier en prik wat gaatjes in het deeg met een vork.

  6. Smelt ondertussen in een klein steelpannetje de boter. Snijd de peterselie (of kruiden naar wens) en meng de boter met de parmezaanse kaas, kruiden en geperste knoflook. Kan ook prima mengen met olijfolie.

  7. Schep de mix van boter, kaas en knoflook op het deeg en bak het deeg 15 min in de voorverwarmde oven.

De voedingswaarden

Dit gerecht voor een Koolhydraatarm knoflookbroodje is voldoende voor 2 porties. Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 589 kcal
  • Koolhydraten: 5 g
  • Eiwitten: 40 g
  • Vetten: 47,4 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.