Koolhydraatarm Pannenkoeken Maken? Je zou er trek van krijgen!

Ben je ook zo dol op pannenkoeken? Ik vind ze echt heerlijk vooral de goud bruine met banaan en kaas en daarom deel hier mijn favoriete recept. Het is een traktatie en feestje tegelijk tijd voor mij en het hele gezin om de meest lekkere Koolhydraatarm Pannenkoeken te bakken. Oké, smaken verschillen maar hier kun je niet omheen!

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>

Koolhydraatarm Pannenkoeken

Pannenkoeken zijn niet alleen lekker maar ook erg eiwitrijk. Heb je al eens een pannenkoek met kaas en banaan geprobeerd? De smaak is herkenbaar smullen! Een recept waar je stiekem altijd blij van wordt.

Als jij voor jezelf of voor je gezin weinig tijd hebt om uitgebreid te koken of bakken dan is dit een geweldig recept voor een avondmaaltijd. Want je wilt wel verantwoord eten. Voordat ik verder ga met het recept voor een feestje op tafel te zetten, laat ik je eerst zien hoe gezond die pannenkoeken kunnen zijn uit ons mooie Nederland.

Is een Koolhydraatarm Pannenkoeken gezond?

Wist jij bijvoorbeeld dat je pannenkoeken ook heel eenvoudig gezond kunt maken? Vervang het normale witte meel eens door de variatie van boekweit of spelt meel.

Ook handig is om gewoon is te proberen met groente of fruit in het beslag, let wel op dat je dan je pannenkoeken niet te zwaar maakt anders wordt het een scrambled pannenkoeken-feestje. Zelf vervang ik sowieso altijd de poedersuiker te door allerlei lekkere zoetigheid of hartige smaken.  Onze favoriet is ook wel een pannenkoek-pizza met zelf gemaakte tomatenpuree met geraspte 30+ kaas.

Maak het ook eens voor jouw ontbijt of lunch. Dat krijgt het pannenkoeken eten weer een hele nieuwe wending. Ik heb dit heerlijke gezonde pannenkoeken recept voor je op 1 rijtje gezet.

Pannenkoeken van eieren een dikmaker? 

Je wist het misschien al lang maar het gezondste deel van een ei is het eigeel, of gewoon het dooier. Alle gezonde voedingsstoffen die kunnen zitten in een ei zitten verpakt in het gele balletje wat niet groter is dan 2,5 cm in doorsnee.

Verwonderlijk dat hier zoveel vitamine inzitten zoals B12, B2, B5, A, D, selenium, calcium, ijzer, kalium, zink, magnesium en nog meer gezonde andere voedingsstoffen. Je hebt no zat mensen die het dooier gewoon weg gooien, omdat ze denken dat dit ongezond is of te veel cholesterolwaarden heeft voor hun.

Hier is maar weinig van waar. Het eigeel heeft een zeer gunstig effect op ons cholesterol niveau in het lichaam. Weer een leuk weetje is dat de dooier maximaal brainfood is. Waarom zul je nu denken?  Nou naast de vleeswaren runderlever is eigenlijk het eigeel veruit de beste bron van de stof ‘choline’  deze is zeldzaam is in andere voedingsmiddelen. Maar een power food voor onze hersenen.

koolhydraatarme pannenkoeken kaas en banaan 800x350px

De voedingswaarden van Pannenkoeken met kaas en banaan

Kok niveau: beginner
Bereidingstijd: 10 min

Laten we starten! De voedingswaarden van dit recept is gebaseerd op 4 personen. Je kunt altijd meer ingrediënten gebruiken mocht je met meerdere personen zijn.

Aantal calorieën: 332 g
Eiwitten: 20 g
Koolhydraten: 20 g
Suikers: 0 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 6,5 g

Wat heb je nodig?

1 rijpe banaan groot (mag best een beetje bruin/zwart zijn)
2 middelgrote eieren
1 goede scheut kokosmelk
4 plakjes 30+ kaas
* optioneel 1 grote ui in flinter dunnen ringen snijden

Hoe maak je Koolhydraatarm Pannenkoeken met banaan en kaas ?

1. Prak de rijpe banaan fijn in een beslagkom. Voeg daarna de eieren en kokosmelk toe. Mix de gehele inhoud voorzichtig door elkaar met je hand of staafmixer.

2. Verhit je koekenpan alvast met 1 eetlepel kokosolie. Zodra de kokosolie warm is en over de gehele koekenpan verspreid is giet je rustig maar met een gelijke beweging liefst met een grote lepel het beslag erin.

3. Bak jouw pannenkoeken op hoog vuur, pannenkoeken moeten altijd op hoogvuur gebakken worden voor de heerlijke goudbruinen kleur en krokante smaak. Zodra de pannenkoek gaat bubbelen en opgedroogd is leg je de in stukken gesneden kaas plakken erop en draai de pannenkoek nog even op zijn kant.

4. Laat de pannenkoek met kaas nog even bakken tot je de bekende geur krijgt van heerlijke kaas pannenkoek met banaan.

5. Smullen maar! Klaar is je heerlijke eigengemaakte pannenkoek.

Tip van voor Koolhydraatarm Pannenkoeken:

Ik bak zelf altijd met een grote beslagkom en een grote holle lepel(liefste een soeplepel) net zolang tot ik een flinke stapel heb. Je kunt deze warm houden in een andere pan die helemaal laagste standje staat op het vuur of in de oven met een schaal. Maar zelf vind het fijnste hiervoor een groot bord te gebruiken met aluminiumfolie met een grote flap waarin je steeds de nieuwe pannenkoeken kan inleggen en afdekt hiermee. 

Koolhydraatarme Pannenkoeken met banaan en kaas

Wist je trouwens dat deze pannenkoek koolhydraatarm is? Ideaal wanneer je een koolhydraatarm dieet aan het volgen bent of toch hierop wilt gaan letten.

Daarnaast zorgen de hoeveelheid eiwitten dat je lichaam gezond en bescherm blijft en je juist afvalt in vetmassa. Het koolhydraatarm dieet is op dit moment het meest effectieve dieet wanneer je graag net die paar kilo’s wilt afvallen!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

4 gedachten over “Koolhydraatarm Pannenkoeken Maken? Je zou er trek van krijgen!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.