Koolhydraatarm tomatensoep een eenvoudige zelfgemaakte soep die je moet proberen!

Lekkerste Koolhydraatarm tomatensoep, die bovendien heel eenvoudig te bereiden is. Deze soep heeft een mediterraan tintje. Want het liefst besteed je niet veel tijd in de keuken en heb je trek in een gezonde en eenvoudige lunch. Deze tomatensoep krijg je de beste smaak uit het zuiden binnen 20 minuten klaar!

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>

Koolhydraatarm tomatensoep

Deze mediterraanse tomatensoep zit boordevol heerlijke kruiden en groenten en heeft als basis tomaten. Bereid deze soep op de dag zelf voor het beste resultaat.

In de Spaanse keuken wordt veel gebruikt gemaakt van oregano en basilicum met de geurende zomerse tomaten. Maar hoe gezond zijn deze bekende verse kruiden eigenlijk?

Basilicum voor Koolhydraatarm tomatensoep

Is een Koolhydraatarm tomatensoep gezond?

Basilicum is ook wel bekend onder de naam als het koningskruid. Naast dat basilicum uit Afrika en en Zuid-Azie oorspronkelijk komt waar er al eeuwen thee van wordt gemaakt.

Basilicum is een bijzonder plant die een ruime hoeveelheid  aan juiste mineralen en vitaminen bevat. Zo zit erin basilicum veel vitamine A en vitamine K.  Zoals bij de gazpacho.

Daarnaast zit er ook de mineralen in als  kalium, mangaan, koper en magnesium. Het mineraal magnesium doet ook wonderen als je veel spierpijn hebt of vaak last van de spieren. Er zit ook veel ijzer in wat voor vele vrouwen ook een heel gezond mineraal is. Maar het plantje is ook goed voor mensen die graag bloedarmoede willen voorkomen.

De voedingswaarden:

Kok niveau: beginner
Bereidingstijd: 20 min

Laten we starten! De voedingswaarden van dit recept is gebaseerd op 4 personen. Je kunt altijd meer ingrediënten gebruiken mocht je met meerdere personen zijn.

Aantal calorieën: 402 g
Eiwitten: 7 g
Koolhydraten: 14 g
Suikers: 14 g
Vet: 32 g
Verzadigd vet: 3 g

Wat heb je nodig?

2 el olijfolie
Twee rode uien, gesnipperd
2 stengels, selderij, fijngehakt
1 wortel, fijn gehakt
500 g tomaten (bij voorkeur roma’s of pruimtomaten), gehalveerd
7,5 dl groentebouillon
1 tl fijngehakte oregano
1 tl fijngehakte basilicum
1,5 dl droge witte wijn
2 tl fijne kristalsuiker
125 g hazelnoten, geroosterd
125 g zwarte of groene olijven welke jij het lekkerste vind
handvol blaadjes basilicum
1 el olijfolie
1 ciabatta heb jij al eens koolhydraatarm brood geprobeerd?
zout en peper
takjes basilicum, ter garnering

Lekker om erbij te doen zijn fijne gehakte knoflookcroutons.

Hoe maak je koolhydraatarm tomatensoep?

1. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui, selderij en wortel toe en bak het geheel op laag vuur al roerend zacht.

2. Voeg tomaten, de bouillon, de fijngehakte kruiden, de wijn en de suiker toe, breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten afgedekt pruttelen.

3. Strooi de geroosterde hazelnoten in een mortel of vijzel, samen met de olijven en de blaadjes basilicum en mix het geheel (het mengsel mag niet te zacht worden). Voeg de olijfolie toe en meng het geheel nog een paar seconden. Schep het mengsel in een kleine kommetje.

4. Verwarm het brood 3-4 minuten in een oven op 190 graden voorverwarm de oven.

5. Mix de soep met een staafmixer of druk hem door een zeef. Breng de soep op smaak met peper en zout. Lepel de soep in voorverwarmde soepkommen en garneer hem met de takjes basilicum. Snij het warme brood in plakes en besmeer deze met de olijven-hazelnootpasta. Serveer het brood bij de soep en smullen maar!!

Laat even bericht achter wat jij van deze Koolhydraatarm tomatensoep vindt?

Ik vond het tof om deze heerlijke Koolhydraatarm tomatensoep met je te delen. Ook ben je veel meer te weten gekomen over basilicum en andere tips!

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

1 gedachte over “Koolhydraatarm tomatensoep een eenvoudige zelfgemaakte soep die je moet proberen!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.