Koolhydraatarme chocolade cheesecake? Met een marsepein bodem!

Koolhydraatarme chocolade cheesecake? Een overheerlijke cheesecake met een verbluffende chocoladesmaak en een zijdezachte textuur op een bodem van gemalen amandelen.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Koolhydraatarme chocolade cheesecake

Koolhydraatarme chocolade cheesecake maken

Marsepein heeft eigelijk een hele leuke geschiedenis wist je dat?

Want zo kwam Marsepein al in de middeleeuwen vanuit het verre oosten naar Europa. In Nederland werd het pas echt bekend in de zeventiende eeuw.

Grappig feitje is dat onze Sint toen behalve kindervriend ook ‘huwelijksmakelaar’ was voor het volk. Hij stond bekend als beschermheilige van kinderen, ongehuwde vrouwen en geliefden. Dat is misschien de reden waarom wij zo gek zijn op marsepein?  Marsepein is eigenlijk niet meer dan poedersuiker en gemalen amandelen.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 10 personen

Ingrediënten:

Bodem

  • 100 gr gemalen (blanke) amandelen
  • 50 gr boter, gesmolten
  • 2 el zoetstof
  • Snuf zout

Vulling

  • 350 gram roomkaas
  • 150 gr mascarpone
  • 6 el zoetstof
  • 150 gram pure chocolade (75+), suikervrij, gesmolten
  • 2 biologische eieren
  • *tip 100 g diepvries of verse frambozen
  • Geschaafde pure chocolade voor garnering

Zo maak je een Koolhydraatarme chocolade cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng alles zodat er een dikke pasta ontstaat. Druk deze stevig over de bodem van een ingevette springvorm en zet in de koelkast

  2. Klop in een flinke kom de roomkaas, mascarpone met een mixer door elkaar. Voeg de zoetstof, frambozen en de eieren toe en tot slot ook de gesmolten chocolade tot het een gladde massa is. Schenk het mengsel op de bodem van de springvorm en bak de taart ongeveer 35 minuten tot deze stevig is maar nog iets lobbig.

  3. Laat de taart afkoelen in de vorm verder opstijven. Zet hem minimaal 3 uur in de koelkast voor serveren.

Dit gerecht voor Koolhydraatarme chocolade cheesecake is voldoende voor:

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 402 kcal
  • Koolhydraten: 6 g
  • Eiwitten: 7 g
  • Vetten: 39 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.