Met dit koolhydraatarme chocoladetaart recept zet je in no-time een perfecte guilty pleasure op tafel. Alhoewel, deze variant maak je natuurlijk lekker koolhydraatarm.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>
Chocoladetaart
Chocoladetaart is een taart die zich kenmerkt door het feit dat hij gesmolten chocolade of cacaopoeder bevat. Op grond van dit basisrecept zijn zeer veel varianten mogelijk. Zo ook deze heerlijke Koolhydraatarme chocoladetaart die iedereen kan maken!
Wat heb je nodig?
- 6 eieren
- 4 eetlepels Stevia kristal
- 2 theelepels vanille aroma
- 300 gram pure chocolade met 85% cacao
- 120 gram ongezouten boter
- 100 ml slagroom
Zo maak je zelf een koolhydraatarme chocoladetaart
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verwarm een steelpan op het vuur en smelt hierin de boter en de chocolade.
3. Haal de pan van het vuur en voeg het vanille aroma toe. Goed roeren!
4. Meng de eieren samen met de slagroom en het kristal in een kom tot een gladde substantie. Voeg het daarna al roerend toe aan het chocolademengsel en klop het geheel goed door.
5. Giet het mengsel in een met bakpapier bedekte springvorm en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar.
Ook lekker: Verwen jezelf met de beste verkozen koolhydraatarme Chocolade snack van 2019 >>
De voedingswaarden
Dit recept voor koolhydraatarme chocoladetaart is voldoende voor 16 stukken. De voedingswaarden zijn berekent per portie:
- Calorieën: 199
- Koolhydraten: 4,5
- Eiwitten: 4,6
- Vetten: 17,1
Gezonde leefgewoontes zijn belangrijk. Het gaat hierbij niet alleen om goede voeding, maar ook om voldoende beweging en een gezonde mindset, het is het hele plaatje dat telt.
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!