Ben je ook zo gek op wraps maar wil je de koolhydraten liever zoveel mogelijk vermijden?
Maak dan eens kennis met dit 100% vegetarische recept voor een koolhydraatarme ei wrap met zachte hüttenkäse en verse blaadjes pittige basilicum. Hoewel deze ei wraps bijna te mooi zijn om op te eten, is het toch een aanrader.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>
Koolhydraatarme ei wrap met hüttenkäse en verse basilicum
Een ei wrap met hüttenkäse is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens bijzonder eenvoudig om zelf te maken. Kun je zelf een eitje bakken? Dan heb je ook met dit onweerstaanbare ei wrap recept geen moeite.
Daarnaast kun je met een ei wrap natuurlijk eindeloos variëren qua vulling. Zo kun je ook kiezen voor een ei wrap gevuld met gerookte zalm, of malse kip. Lekker en gezond!
koolhydraatarme ei wrap met hüttenkäse gezond?
Absoluut! Dit heerlijke receptje mag je rustig toevoegen aan jouw verantwoorde eetpatroon, maar doet daarnaast ook nog eens wat voor jouw gezondheid.
Zo weten we natuurlijk al dat hüttenkäse zeer weinig calorieën en koolhydraten bevat, maar daarnaast zorgt deze jonge kaas ook nog eens voor de aanvoer van behoorlijk wat gezonde eiwitten.
Ze zorgen ervoor dat onze spieren sneller herstellen na een training of het sporten. Ook basilicum is een gezond kruid. Het voorziet ons lichaam van de nodige antioxidanten én het draagt bij aan een goede spijsvertering.
Wat is de voedingswaarde van dit koolhydraatarme ei wrap recept met basilicum?
Het zal je niet verbazen. Dit recept heeft behoorlijk positieve voedingswaarden omdat het slechts 3 gram koolhydraten bevat.
Dit ei wrap recept is voldoende voor 4 wraps. De voedingswaarden zijn berekent per ei wrap:
Calorieën: 200
Vetten: 14
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 3
Deze ingrediënten heb je nodig:
200 gram verse hüttenkäse
15 gram verse basilicum
6 grote eieren
2 tomaten
25 gram boter (ongezouten)
peper en zout
Zo maak je zelf een ei wrap met hüttenkäse en verse basilicum:
1. Klop de eieren goed los in een kom en voeg eventueel wat peper en zout toe. Bak vervolgens 4 dunne omeletten in een koekenpan met een klein beetje boter. Hou de wraps warm door ze af te dekken met aluminiumfolie of warm ze later even op in de magnetron.
2. Was de blaadjes basilicum en snijd ze in fijne stukjes.
3. Was de tomaten en snijd ze beiden in partjes van 4 stuks.
4. Pak de omeletten en verdeel hierover de verse hüttenkäse die je eerst vermengd met de stukjes basilicum. Leg hierop de partjes tomaat en bestrooi dit eventueel nog met wat versgemalen peper.
5. Rol de ei wraps voorzichtig op en snij ze in schuine plakjes. Eet smakelijk!
Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!