Koolhydraatarme ovenschotel 2022: lekkere eenvoudige ovengerechten

Een koolhydraatarme ovenschotel maakt de overstap naar koolhydraatarm eten makkelijk. Zo’n ovengerecht zet je snel in elkaar en wanneer de ‘ping’ van de oven klinkt, zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Een gerecht dat je vult maar waar je geen opgeblazen gevoel van krijgt. Perfect voor wie af wil vallen!

Waarom koolhydraatarm eten?

Waarom koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten is om meerdere redenen aan te raden. Om te beginnen moet je weten wat dit betekent: flink minderen in de inname van koolhydraten. We gaan ze niet helemaal uitbannen, want koolhydraten blijven toch een belangrijke bron van energie. Maar wat er met velen van ons is gebeurd, in deze cultuur van zittend werken en bankhangen, is dat we veel van die koolhydraten nooit verbranden. En dan zet ons lichaam die om in vet: het bekende buikje bij de heren en het vet op de heupen bij de dames.

Bij het koolhydraatarme dieet gaan we niet meer dan 100 gram koolhydraten per dag innemen. We halen onze energie vooral uit gezonde vetten en eiwitten. Die geven je ook nog eens eerder het gevoel dat je vol zit. Je kunt ook starten de beste 5 koolhydraatarme kookboeken.

Slank worden zonder sporten

Slank worden zonder sporten

Wie zegt dat je hard moet sporten om slank te worden, heeft het koolhydraatarme dieet nog niet geprobeerd. Want daarmee bouw je geen vetreserves meer op en word je weer je slanke zelf.

Natuurlijk kan het geen kwaad om in beweging te blijven. Sterker nog, dat is juist erg aan te raden. Een halfuurtje lopen per dag doet al wonderen. Of kies voor krachttraining om aan te sterken en blessurevrij van dagelijkse bezigheden te genieten.

Minimale inspanning in de keuken

Minimale inspanning in de keuken

Als je niet zoveel van koken houdt, komt dat waarschijnlijk omdat je jezelf voor het fornuis inbeeldt. Roerend in pannen, turend naar de kookwekker, druk bezig met het afwassen. Dat is inderdaad een behoorlijke intensieve vorm van koken waar je behoorlijk wat tijd in moet steken.

Maar er zijn verschillende manieren van koken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleine tijdsinvestering om wat ingrediënten te snijden, te kruiden en te stapelen, om vervolgens achterover te kunnen leunen (of iets anders te kunnen doen)?

Het is mogelijk als je jouw eten in de oven maakt. Een ovenschotel kost je wat tijd aan voorbereiding, maar daarna kun je weer lekker met de kinderen spelen, wat thuiswerk doen of van je hobby genieten. Wanneer je eenmaal ‘ping’ hoort, is jouw eten klaar en zet je een smakelijke, dampende ovenschotel op tafel.

Maximaal resultaat

Je begrijpt het al: ovenschotels vereisen een minimale inspanning, waarmee je maximaal resultaat behaalt. En met dat resultaat bedoel ik de voordelen die ik eerder aanhaalde: je gaat veel gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen, gaat overtollig vet verbranden en de kilo’s vliegen er af.

Zelf kan ik er over meepraten. Op een gegeven moment was ik 7 kilo te zwaar, had ik last van winderigheid, een opgeblazen gevoel, en huiduitslag. Toeval of niet, maar het koolhydraatarme dieet kwam op mijn pad en ik besloot het een kans te geven. De resultaten kwamen al snel en het zijn er te veel om hier op te noemen, maar samengevat kan ik zeggen dat ik veel lekkerder in mijn vel zit. Sindsdien raad ik iedereen aan om te minderen met koolhydraten. Sterker nog, ik schrijf er nu boeken over!

Koolhydraatarme ovenschotel maken?

5_boeken_ovenschotel_bijbel

Koolhydraatarm eten klinkt voor veel mensen als een hele uitdaging. Ga maar na: je mag bijna geen brood en aardappelen meer eten. En dat zijn toch de twee steunpilaren van het Nederlandse dieet! Maar goed, daar ben je snel overheen als je ontdekt wat er allemaal mogelijk is. En dat je echt niet urenlang in pannen hoeft te roeren, ontdek je wanneer je gaat experimenteren met koolydraatarme ovenschotels.

Meer dan 55 recepten

Je kunt koolhydraatarme recepten natuurlijk online zoeken. Maar veel ervan bevatten toch meer koolhydraten dan de bedoeling is. Of het zijn Amerikaanse recepten met rare ingrediënten die je in Nederland niet vindt. Het surfen naar koolhydraatarme recepten is dus een beetje hit and miss. Hoe makkelijk zou het zijn als je gewoon een kant-en-klaar receptenboek had, vol koolhydraatarme ovenschotels waar je van gaat watertanden?

Nou, dan heb ik goed nieuws voor je: dit receptenboek bestaat. Ik kan het weten, want ik heb hem zelf geschreven! Speciaal voor mensen zoals jij. De Koolhydraatarme Ovenschotel Bijbel is een boekwerk dat ik met heilige overtuiging heb samengesteld. Je vindt hierin 55+ recepten (je ziet het, ik ben de tel kwijtgeraakt). Pak je servet of slabbetje er maar bij, want hier volgt een greep uit de reeks recepten:

In 30 dagen slank

Behalve de 60-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie, geef ik je een andere garantie: in 30 dagen zul je er stukken slanker en strakker uitzien. Koolhydraatarme ovenschotels doen wonderen met je gewicht en al snel zul je ook de andere maaltijden koolhydraatarm willen maken. Zonder verplicht sporten bereik je verbazingwekkende resultaten en word je bestrooid met complimentjes.