Kool­hy­draat­ar­me pan­nen­koe­ken maken? Heerlijk smaakvol, romig en snel klaar!

Kool­hy­draat­ar­me pan­nen­koe­ken maken? In het weekend vinden wij het samen heerlijk om in de ochtend of als dessert pannenkoeken te bakken. Maar dan wel de gezonde variant met niet te veel koolhydraten. Hier het meest eenvoudige recept en je maakt deze pannenkoeken vol smaak, gewoon easy peasy. Lees snel verder!

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Kool­hy­draat­ar­me pan­nen­koe­ken maken

Kool­hy­draat­ar­me pan­nen­koe­ken

Soms is er niks lekkerders dan een gewone pannenkoek. Maar mij weten dankzij het witte bloem dat dit bomvol met koolhydraten zit en hier hebben wij een alternatief op bedacht. Namelijk met amandelmeel maar je kunt ook kokosmeel, havermeel (is gewoon havermout fijngemalen) of boekweitmeel gebruiken.

Alles is mogelijk voor deze koolhydraatarme pannenkoeken. Heerlijk met wat schijfjes appel of nog beter roodfruit erop deze kan je ingevroren halen en smaakt echt heerlijk. Vooral als het sap eruit begint te lopen.

Dit is op de zaterdag of zondagochtend echt een mega verassing en traktatie voor ons beiden om van te genieten. Je zout het ook kunnen maken als je gasten hebt als toetje.

Je hebt gewoon in een handomdraai voor ongeveer 3/4 mensen een lekker ontbijt of nagerecht, waar iedereen kan van genieten. Als je gasten hebt kun jezelf je pannenkoek bak skills laten zien en met de kids is het natuurlijk helemaal feest om samen te bakken.

Wat heb je nodig?

  • 50 g amandelmeel of havermeel
  • 100 g mascarpone
  • 3 middelgrote eieren
  • ½ tl zout
  • 20 g ongezouten roomboter

Toppings 

  • 250 g zomerfruit
  • 250 g doosje vol perziken
  • 3 el Griekse yoghurt
  • Snufje kaneelpoeder

Zo maak je kool­hy­draat­ar­me pan­nen­koe­ken

  1. Klop in een grote beslagkom de mascarpone los met een automatische handmixer. kluts de eieren erdoor.
  2. Vervolgens zeef  je de amandelmeel en snufje zout, kaneel erboven en mix door het mascarpone tot een egaal beslag.
  3. Bak je pannenkoeken altijd op hoogvuur. Als je koekenpan goed warm is geworden doe je een klontje boter in pan. Ik pak altijd een grote bolle soeplepel voor het beslag. Vergeet niet je afzuigen of ramen open te zetten.
  4. Belangrijk als het beslag erin komt moet je de pan rustig rond draaien, zodat het beslag mooi verdeeld is over je gehele koekenpan. Als je deze op goed hoogvuur bakt gaat het na 3 minuten bubbelen en beetje dampen aan de zijkant. Dit is het teken dat je hem kan omdraaien en hij zal niet in elkaar zakken of blijven plakken!
  5. Goud, helemaal goudbruin bakken want dat geeft die krokant crunch aan je pannenkoek. Ook lekker om tijdens het bakproces al het fruit door je pannenkoeken heen te doen. Maar net wat jij het lekkerste vindt om te doen. Bak net zo lang tot je beslag kom leeg is. Nu lekker smullen samen!
  6. TIP: ook erg lekker met seizoensfruit vaak goedkoper en net zo lekker  erop inplaats van de diepvries alternatieve.

De voedingswaarden

Dit gerecht met kool­hy­draat­ar­me pan­nen­koe­ken maken is voldoende voor 2/3 personen. Voedingswaarden per eenpersoonsportie:

  • Calorieën: 270
  • Koolhydraten: 3,5
  • Eiwitten: 9
  • Vetten: 25

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.