Koolhydraatarme receptenboek maakt koken weer leuk! Tip

Koolhydraatarme receptenboek? Op zoek naar het koolhydraatarme receptenboek waarmee jouw nieuwe dieet een succes wordt? Je hebt hem gevonden. Koolhydraatarme Chef is vooral bedoeld voor wie maar weinig met potten en pannen en snijplanken en pollepels heeft.

Dat je niet van koken houdt, is niet gek. Het is bijna een cultureel ding; Nederland heeft gewoon geen eetcultuur. We flansen het liefst zo snel mogelijk iets in elkaar, als het even kan met gekookte aardappeltjes en wat jus erover. Of doe eens gek met een nasischotel, uiteraard met behulp van kruidenmixen vol E-nummers. En oh ja, kant-en-klaar-maaltijden zijn ook een populaire optie voor de gejaagde professional.

Ik hield zelf óók niet van koken

Ik hield zelf óók niet van koken

Is koken, zeg maar, niet jouw ding? Je bent niet de enige. Voor veel mensen geldt food is fuel en daarom grijpen ze net zo makkelijk naar een kant-en-klaarmaaltijd als naar een pizza. Ze associëren koken met tijdverspilling, ze stellen zich voor hoe ze met de handen in de zij naar een pan staren. Veel te veel werk voor veel te weinig plezier, is het idee. Ik kan het weten, want ik was zelf zo iemand.

Toch moest er iets veranderen

Toch moest er iets veranderen

Enkele jaren geleden was ik niet bepaald in de vorm van mijn leven. Eten was niet belangrijk voor me en mijn lichaam weerspiegelde dat. Ik was 7 kilo te zwaar, had huiduitslag, was vaak vermoeid en had een opgeblazen gevoel. Ik heb altijd zittend werk gedaan, maar dat was niet zozeer het probleem; ik sportte veel dus verbrandde genoeg calorieën, dacht ik.

Totdat ik een workshop bijwoonde van een health food-expert. Vraag me niet hoe of waarom ik daar belandde, maar dit was een echte eye-opener.

Hoe emoties en eten elkaar beïnvloeden

Hoe emoties en eten elkaar beïnvloeden

Tijdens deze bijeenkomst leerde ik hoezeer je keuze voor bepaald eten je emoties sturen. Maar andersom ook: bepaald eten zorgt ervoor dat je je blij voelt, energie krijgt, of juist een schuldgevoel krijgt. Hier komen oerinstincten bij kijken die terugvoeren op onze tijden van jagers en verzamelaars.

Ik leerde ook dat er verschillende vormen van ‘honger’ zijn. Die kun je in je voordeel gebruiken om te voorkomen dat je je vergrijpt aan eten dat vol zit met suiker, zout of vet. En vooral voor die koolhydraten moet je uitkijken, zo ontdekte ik. Ze geven het gevoel dat je vol zit maar ze zijn ook verantwoordelijk voor enorm veel calorieën. En als je al die energie niet gebruikt, wordt die omgezet in vetrolletjes.

Van theorie naar praktijk

Van theorie naar praktijk

Goed, de theorie was me duidelijk. Ik moest beter voor mezelf zorgen. Ik wist ook welk eten ik moest mijden en welke ingrediënten juist heel goed voor me zouden zijn. Maar ik zag mezelf niet de hele dag op worteltjes bijten en hardgekookte eieren eten.

Als ik wilde dat mijn koolhydraatarme dieet zou slagen, moest ik recepten hebben. Lekkere recepten en als het even kan in toenemende moeilijkheidsgraad, want zo’n sterrenkok was ik nou ook niet.

Tijd voor koolhydraatarme receptenboek

Tijd voor koolhydraatarme receptenboek

Ik kan je zeggen: ik heb lang en breed gezocht naar een geschikt koolhydraatarme receptenboek, maar kwam steeds van een koude kermis thuis. Niet dat boeken over koolhydraatarm eten niet bestonden, maar ze waren gewoon van een té hoog niveau. Droge kost. Saai. Niet bepaald eetlust-opwekkend.

Ik was daarom vooral aangewezen op recepten van internet. Stukje bij beetje begon ik die aan mijn smaak aan te passen. Een ingrediënt erbij, eentje eraf, combineren met een ander stukje vlees of vis, de mooie presentatie op het bord wat mooier maken, en ga zo maar door. Een enorm leuk proces waarbij ik ineens.

Dan schrijf ik hem zelf wel

Het boek dat ik zocht, dat een feest van herkenning zou zijn, was er nog steeds niet. Toen ik steeds meer positieve reacties van familie en vrienden kreeg, met de vraag of ik geen workshops kon geven of recepten kon doorsturen, ging er bij mij een lampje branden. Waarom kon ik dat koolhydraatarme receptenboek waar ik zo hard naar op zoek was niet zelf schrijven?

Het resultaat is De Koolhydraatarme Chef. Een boek dat net zo losjes is geschreven als deze blogpost. Omdat ik graag dicht bij mijn lezers sta. Want uit de hoogte doen past absoluut niet bij me! Op een prettige en laagdrempelige manier laat ik je in dit boek kennismaken met de wetenschap achter de koolhydraatarme dieet, waarna je stukje bij beetje de lekkerste recepten voorbij ziet komen.

Gezond eten met koolhydraatarm boek

Je zult zien dat je met dit koolhydraatarme receptenboek weer plezier in het koken krijgt. Dit boek is trouwens niet in de winkel te koop. Door hem in eigen beheer uit te geven, kan ik snel wijzigingen doorvoeren en nieuwe recepten toevoegen. Ook kan ik je op die manier allerlei bonussen voorschotelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke toetjes-recepten waarmee je die zoete cravings gezond onder controle houdt?

Ik leerde dat er verschillende manieren zijn van ‘honger’ hebben en dat jij deze kunt vertalen met strategieën en methodes naar wat je lichaam echt nodig heeft. Met een niet-goed-geld-terug-garantie van maar liefst 60 dagen is De Koolhydraatarme Chef een onweerstaanbaar aanbod dat jouw leven radicaal gaat veranderen.

Graag verder lezen? 

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.