Categorieën
Avondeten Koolhydraatarme recepten

koolhydraatarme salade met pompoen? Romige smaak en super gezond!

Koolhydraatarme salade met pompoen? Een salade zoals je ‘m nog nooit hebt gegeten! De heerlijke frisse ricotta in combinatie met zoete pompoen geven dit gerecht een heerlijke, romige structuur. Met de bite van de pompoenpitten is dit recept echt een winnaar!

Je gaat echt genieten van dit unieke recept voor een warme salade met een romige en heerlijke bite voor het hele gezin of als je graag je gasten wat nieuws wilt voorzetten.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Koolhydraatarme salade met pompoen maken

koolhydraatarme salade met pompoen maken

de pompoen kun je heel makkelijk in stukken snijden als je deze eerst +/- 15 min in een voorverwarmde oven zet. Hierna is de pompoen makkelijk te snijden én te schillen!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 1 bio pompoen
  • 1 venkel
  • 250 gr ricotta
  • 500 gr tomaten
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el pijnboompitjes
  • 10 gr verse salie
  • 
2 tenen knoflook, gepeld en gekneust
  • 
2 rode uien, gesnipperd
  • 
400 gr linzen in blik
  • 
0,5 el balsamico vinaigrette

Zo maak je een koolhydraatarme salade met pompoen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de pompoen schoon en snijd deze doormidden. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in vieren.
Snijd de onderkant en stelen van de venkel, halveer de knol in de lengte en snijd in de lengte in dunne ringen.
  2. Kieper de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de pompoen, venkel en tomaatjes met de helft van de olie en verdeel rondom de ricotta. Bestrooi met peper en rooster in het midden van de oven in +/- 20 min gaar.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten en pijnboompitjes 2 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  4. 
Snijd de salie en knoflook fijn. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, rode ui en salie 3 min. op middelhoog vuur.
  5. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg deze toe aan het ui-knoflook-salie mengsel en verwarm deze 2 min mee. Voeg wat peper toe naar smaak.
  6. Verdeel het linzenmengsel en de groenten van de bakplaat over borden en breek de ricotta in stukken erover. Besprenkel met de vinaigrette.
  7. Strooi ten slotte de pompoenpitten met de pijnboompitten over de borden als garnering.

De voedingswaarden

Dit gerecht voor een koolhydraatarme salade met pompoen is voldoende voor 4 porties. Voedingswaarden per eenpersoonsportie:

  • Calorieën: 500 kcal
  • Koolhydraten: 26 g
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 35 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.