Koolhydraatarme vegan bowl? Vol heerlijke verassende groente!

Koolhydraatarme vegan bowl? Plant-aardig en ook zeer lichaamsvriendelijk deze bowl! Het is geen verrassing dat het eten van veel groenten vele gezondheidsvoordelen kent!

Dit recept is een fantastisch lekkere manier om aan je dagelijkse groente-behoefte te komen. Lees snel verder.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Koolhydraatarme vegan bowl

Koolhydraatarme vegan bowl maken

Tofu eenvoudig en goed klaarmaken?

De lekkerste tofu krijg je als deze droog is van tevoren. Dit kun je als volgt doen: Snijd het tofublok in 3-4 plakken.

Leg de plakken op een theedoek op het aanrechtblad en vouw de doek eroverheen.

Vervolgens leg je er een snijplank of koekenpan bovenop, samen met een paar zware voorwerpen, zoals kookboeken. Laat 15-30 minuten rusten.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 2 porties

Ingrediënten:

  • 1 blok tofu (liefst stevige), a 300-400 gram
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • beetje zwarte peper

Voor de amandelbotersaus

  • 4 eetlepels pinda-, amandel- of zonnebloemzaadboter (60 g)
  • 2 el sojasaus of glutenvrije tamari
  • 1 el ongekruide rijstwijnazijn
  • 2 theelepels Sriracha-saus
  • 4 eetlepels (plantaardige) melk
  • 10 druppels vloeibare stevia
  • zout en peper

Voor de bloemkoolrijst

  • 500 gr bloemkoolrijst
  • 2 stengels bosui
  • handje verse koriander
  • 3 teentjes knoflook, gehakt

Voorbereiding in de bowl 

  • 1 / 4–1 / 2 avocado per kom
  • 1 kopje broccoliroosjes, gestoomd, per kom
  • grote handvol gehakte boerenkool, gestoomd, per kom
  • Je kunt verder zelf aanvullen wat jij wilt: komkommer, ijsbergsla, geraspte wortel, rode kool, kikkererwten etc.

Zo maak je een Koolhydraatarme vegan bowl

  1. Bak de tofu. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de tofu in blokjes en dep deze goed droog. Meng met de rest van de tofu-ingrediënten en plaats de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Bak de tofu 15-20 minuten, draai om en bak nog eens 10-20 minuten tot hij bruin en knapperig is.

  3. Meng de ingrediënten voor de bloemkoolrijst. Doe deze ingrediënten in een pan kook op hoog vuur tot het beetgaar is, ongeveer 6-10 minuten.

  4. Maak de saus. Klop de saus ingrediënten in een kom of bak tot een romig geheel.

  5. Om de kommen samen te stellen, begin je met een grote schep bloemkoolrijst en voeg je de boerenkool, broccoli, avocado en tofu toe. Daar overheen giet je een grote schep saus. Smakelijk!

Voedingswaarden per portie

Dit gerecht is voor een Koolhydraatarme vegan bowl is voldoende voor voor.

Voedingswaarde per portie (50 g).

  • Calorieën: 423 kcal
  • Koolhydraten: 30 g
  • Eiwitten: 23 g
  • Vetten: 27 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.