Meal prep bakjes: waar kopen en welke?

Meal prep bakjes zijn voor iedereen met duidelijke gezondheidsdoelen onmisbaar. Je kunt op de werkvloer zelden de voeding krijgen die je nodig hebt om deze doelen te bereiken. Met de juiste meal prep bakjes neem jij naar bijvoorbeeld je werk of school voedzame maaltijden mee.

De tijden van ongezonde vervangers zijn hierdoor voorbij. Je hebt namelijk geen excuus om niet gezond te eten. Je kunt complete maaltijden vooraf bereiden en op locatie opeten. Zonder dat je bang hoeft te zijn dat je eten in je tas lekt of het eten niet goed bewaard is gebleven. Allemaal mogelijk gemaakt door meal prep bakjes.

Ondertussen hebben Action, IKEA en Hema de markt voor meal prep bakjes uitgevonden. Enkele jaren geleden kwam Body & Fit als eerste verkoper met de bakjes naar voren. Je hoeft nu niet lang meer zolang te zoeken als toen.

Dat heeft het kiezen van de beste meal prep bakjes lastiger gemaakt. Want welke meal prep bakjes zijn het best? Waar blijven de maaltijden het langst goed in? Ik leg het je uit.

Wat is meal preppen?

Wat is meal preppen

Meal preppen is het van tevoren bereiden van maaltijden die je de rest van de week opeet. Dit zijn meestal maaltijden voor ontbijt en lunch. Door deze maaltijden vooraf voor te bereiden heb je binnen enkele seconden een maaltijd uit de magnetron klaar die ook nog eens gezond is.

De meeste ‘meal preppers’ doen dit zodat ze waar ze ook zijn niet naar ongezonde voeding hoeven te grijpen. Er is namelijk altijd een gezonde maaltijd binnen handbereik. Idealiter zijn de maaltijden in de meal prep bakjes zowel koud als warm (bijvoorbeeld icm de magnetron) te eten.

Op het internet zijn honderden recepten te vinden voor meal prep gerechten. Rijst, kip en groenten zijn veelal in de meal prep bakjes te vinden.

Goedkope meal prep bakjes?

Goedkope meal prep bakjes

De markt voor meal prep bakjes is de laatste jaren in een hoog tempo toegenomen. Ondertussen kun je zelfs bij de Action en de Hema voor meal prep bakjes terecht. Helaas heeft dit geen positief effect gehad op de kwaliteit. Goedkope meal prep bakjes werken meer tegen dan mee.

Bij meal prep bakjes van hoge kwaliteit hoef je niet bang te zijn dat de inhoud lekt. De meal prep bakjes blijven kortom altijd goed gesloten. Dat is anders bij de goedkopere bakjes die nog wel eens willen lekken.

Daarnaast bestaat de kans dat vocht of juist hitte uit het bakje kan worden afgestoten, wat natuurlijk niet ideaal is.

De Hema en Action meal prep bakjes kunnen daarom beter vermeden worden.

Verschillende soorten en maten meal prep bakjes

Verschillende soorten en maten meal prep bakjes

Een korte zoektocht laat zien dat je veel verschillende meal prep bakjes kunt kopen. Je hebt de bakjes in het zwart, wit en zelfs in het roze. Daarnaast kom je de meest uiteenlopende maten tegen, waarmee je verschillende porties kunt bewaren.

Sommige van deze bakjes delen onderdelen van een maaltijd op. Als jij bijvoorbeeld de saus van de rijst of kip gescheiden wilt houden, is dat met bepaalde bakjes mogelijk. Door hier vooraf naar te kijken, voorkom je dat je de verkeerde meal prep bakjes aanschaft.

Wat zijn de beste meal prep bakjes?

Bij diverse webwinkels zijn van verschillende merken hoge kwaliteit meal prep bakjes te vinden. In mijn overzicht met de beste meal prep bakjes komen deze merken veelvuldig terug. De bakjes die bij Body & Fit en Bol.com verkocht worden voeren dan ook de lijst aan.

Het is bij meal prepping is het echt belangrijk dat je niet op kwaliteit inlevert. Bakjes die jouw maaltijd niet goed conserveren, demotiveren het gebruik van de maaltijden.

Als je net wat meer aan de meal prep bakjes uitgeeft voorkom je veel irritaties!

Bekijk hieronder de top 5 Meal prep bakjess op dit moment. 

1. Facile® Meal Prep Bakjes 3 compartimenten – 51 stuks – Magnetron bakjes met deksel – 1000ML

Super voordelig en enorm handig voor naar de gym? Deze vershouddoos met deksel van Facile® helpen jou je ideale lichaam te realiseren. Deze meal prep bakjes kan jij gebruiken voor al jou prep maaltijden. De prep bakjes zijn geschikt voor de vriezer, geschikt voor de magnetron en geschikt voor de vaatwasser. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Goede kwaliteit en je gaat minder eten weggooien
 • Het is makkelijk om lunch mee te nemen en zijn erg duurzaam
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Prep-it® Meal Prep Bakjes – 10 Pack – Drie compartimenten – 3 Vakken – Vershoud Lunchbox – Mealpreppen met deksel

Wil jij graag je eten meenemen voor werk of de sport en geen gedoe meer met eten weggooien? Met de Prep-it® meal containers kan je eenvoudig al je maaltijden scheiden. Dit zorgt voor verse en gescheiden maaltijden. Wat deze meal containers zo effectief maakt is dat de deksel erg stevig op het bakje zit, wat er voor zorgt dat hij super lekproof is! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • herbruikbaar en vooral goed sluitend
 • Handige indeling van de vakjes
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Meal Prep Bakjes – 10 Stuks – 3 Compartimenten – 1000ml – BPA Vrij – Diepvriesbakjes

Wil jij graag volledige maaltijden kunnen invriezen en later ervan samen of alleen van smullen? Gemaakt van materialen van hoge kwaliteit zodat de bakjes tegen de hitte van de magnetron kunnen maar ook tegen de kou van de vriezer. Ze kunnen ook in de vaatwasser, waardoor je nog meer tijd bespaard. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • voelen sterk aan en zijn makkelijk te gebruiken
 • gemakkelijk te reinigen
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Meal Prep Bakjes – 15 PACK + INCLUSIEF MAATCUPJES – 3 compartimenten

Eenvoudig je favoriete eten op werk of na het sporten nuttigen? nze meal prep containers helpen jou je ideale lichaam te realiseren. De bakjes bestaande uit 3 compartimenten hebben een inhoud van 1000 ml zodat je je volledige maaltijd er in kwijt kunt. Zorg dat je precies weet hoeveel je eet en hoeveel calorieën je opneemt. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • goede vakjes en de bekermeters zijn heel handig
 • Mooi vormgegeven
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Soothe Onbreekbare Meal Prep Bakjes 3 Compartimenten Vershoudbakjes – 10 Stuks –

Makkelijk en fijne onbreekbare bakjes voor het meal preppen?  Deze meal prep bakjes zijn uniek in zijn soort. Door in het productieproces 35% meer materiaal te gebruiken, zijn deze bakjes zwaarder en dikker dan vergelijkbare bakjes. Dit zorgt voor een draagvermogen van maar liefst 60kg(!), een lange levensduur en minder plastic afval.. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Stevige bakjes met goede sluiting
 • heel gemakkelijk om te gebruiken
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 8 Gemiddeld: 1.6]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.