Mexicaanse ovenschotel met rundergehakt? De echte favoriet van ons in huis voor het weekend! Deze ovenschotel doet bijna denken aan een portie nacho chips, met gekruide gehakt, heerlijke kruiden en pittige jalapeno pepers.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Mexicaanse ovenschotel met rundergehakt
In Tegenstelling tot een portie nacho’s is deze ovenschotel hartstikke koolhydraatarm en dus uiterst geschikt voor een koolhydraatarm dieet!
Serveertip: je kunt deze overheerlijke ovenschotel serveren met guacamole en koolhydraatarme tortilla’s.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten, voor 4 persoon
Ingrediënten:
- 500 gr mager rundergehakt
- 200 gr tomatenblokjes uit blik
- 15 gr boter
- 2 tl chilipoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 2 teentjes verse knoflook, geperst
- cayennepeper, snufje
- ½ tl zout
- 50 gr jalapenos of te pittig? Ik doe 2 tl sambal manis
- 1 rode paprika, 1 gele paprika, gesneden in stukjes
- 125 gr geraspte kaas
- 125 gr zure room
- 2 lente uitjes
Dressing
- 4 el olijfolie
- 150 gr gemengde sla
- 1 el balsamicoazijn
- 4 teentjes knoflook in dunne plakjes of gehakt
- handje verse basilicum gescheurd
- 2 el kappertjes
- Snufje zout, zwarte peper
Zo maak je een Mexicaanse ovenschotel met rundergehakt
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de boter in een koekenpan en voeg de gehakt toe. Bak dit al roerend gaar.
-
Voeg dan alle kruiden en de tomaten toe en meng goed door elkaar.
-
Doe dit mengsel in een ovenschaal en verdeel de kaas, stukjes paprika en jalapenos over het mengsel.
-
Bak 15-20 min in een voorverwarmde oven
-
Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Even mixen maak er een groene knapperige salade bij met deze heerlijke dressing.
-
Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel over de borden. Serveer met de zure room en garneer met de lente ui.
Voedingswaarden per portie
Dit gerecht voor Mexicaanse ovenschotel met rundergehakt is voldoende voor:
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 437 kcal
- Koolhydraten: 4,1 g
- Eiwitten: 34,4 g
- Vetten: 34 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Het ziet er heerlijk uit, ik verheug me er op?
Goed om te horen Hennie! Bij ons heeft hij goed gesmaakt 😉
Kookplezier,
Heiko
Wat doe je met de dressing of lees ik daar overheen
Die wordt apart geserveerd als een salade 🙂 heerlijk fris bij deze ovenschotel!
Sorry, salade niet gelezen. Ik heb de dressing over de ovenschotel gedaan en dat smaakte prima.
Vraagje Heiko,
De dressing gaat die door de ovenschotel of wordt die apart geserveerd naast de ovenschotel?
Groetjes Rian.
Klopt helemaal!
Foutje, ik had de salade niet gelezen.
Geen probleem hoor Rian! Ik had het gelijk even gecheckt in mijn eigen recept 🙂 nu makkelijker erbij gezet!
Veel kookplezier,
Heiko