Zelf moussaka maken met recept? Heerlijke Griekse lasagne zoals het ook wel genoemd wordt. Ook zin in deze super romige saus, eenvoudig om te maken met gezondere ingrediënten en je gaat binnen no-time smullen.
Wil je het graag helemaal koolhydraatarm maken? Dat doen wij door de zoete aardappels te gebruike inplaats van de traditionele kruimige aardappels. Wij maken het wel met de bekende bechamelsaus en je hebt niet eens door dat de gele piepers ontbreken.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Moussaka maken met recept
Aubergine is een heerlijke groente die je kunt gebruiken voor vele recepten. Aubergine heeft de eigenschap om de smaken die je het geeft te absorberen en eigen te maken. Als een soort spons en het vult goed.
Zo kun je ook aubergine heerlijk marineren met een beetje olijfolie en vers gehakte knoflook wat je in de pan samen bakt en vervolgens strooi je er nog beetje zeezout, zwarte peper overheen en je hebt alweer een heerlijke maaltijd. Of een beetje parmezaanse kaas eroverheen en je hebt weer een nieuwe smaak beleving.
Voor moussaka maak je door inplaats van tarwe bladen te vervangen door schijfjes van de aubergine. Eigelijk maak je een groente lasagne met rul gehakt erin en afgedekt met een heerlijke bechamelsaus topping van eieren, Griekse yoghurt en Parmezaanse of witte kaas.
Zelf vind ik het koken om zesuur altijd een geweldig ontspannen moment en met de uitdaging om het toch voedzaam en gezond recept te koken. Ik probeer het altijd gewoon lekker simpel te houden.
Ingrediënten
250 g rundergehakt,
2 tl kaneelpoeder
2 tl oregano
1 blikje tomatenpuree
3 teentjes knoflook, kneust met vijzel en fijn gehakt
1 rode uien, gesnipperd
4 grote zoete aardappels
2 middelgrote aubergines
2 tl nootmuskaat
2 el olijfolie
Voor de bechamelsaus
300 ml Griekse yoghurt 10% vet
2 eieren, middelgroot
15 g parmezaanse kaas
25 g witte kaas
2 tl chilipoeder
Zeezout en zwarte peper
Extra: grote 1,5 liter ovenschaal
Extra: vijzel van Jamie Oliver, hier
Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze best beoordeelde afslankpillen gebruiken >>
Bereidingswijze voor Moussaka maken met recept
- Pak een fijne snijplank om met een groot mes de zoete aardappels te halveren, zorg dat je een groot koksmes gebruikt zodat je voldoende kracht hebt om hem voorzicht door te snijden.Vervolgens de uien, knoflook en aubergine in fijne plakjes snijden.
- Kook de zoete aardappels kort zodat het een beetje zacht is geworden en gaar. Dit kun je testen met een vork erin te prikken en giet het daarna af.
- Verhit nu een scheutje olijfolie in de hapjespan fruit de knoflook en de uien en voeg het rundergehakt toe en bak het lekker rul. Vervolgens voeg je nog even de oregano, chilipoeder, nootmuskaat en het blikje tomatenpuree toe. Kort samen bakken en daarna het vuur uitzetten.
- Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Giet nu de zoete aardappels in de ovenschaal. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak kort de aubergine schijfjes met wat extra olijfolie, knoflookpoeder en zwarte peper en als deze zachter worden zijn ze goed.
- Prak de zoete aardappels een beetje in de ovenschaal. Schep vervolgens de gehaktsaus erbij. Leg hierop de gebakken aubergine schijfjes netjes in een dakpan formatie.
- Zet de oven alvast aan op 185 graden. Maak nu de romige bechamelsaus in een maatbeker of kom. Voeg eerste de Griekse yoghurt, eieren, chilipoeder, parmezaanse kaas, snufje zeezout en zwarte peper toe. Even goed mixen met elkaar en giet deze saus over de aubergines heen.
- Als laatste brokkel je de witte kaas eroverheen met je handen en nog snufje zwarte peper erop done. Nu kan je ovenschotel voor 40 a 45 min op 185 graden in de warme oven. Als er een mooie goudbruine laag overheen komt is hij klaar. Smullen maar!
KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Maak gebruik van 1 laurierblad en 2 tl gemalen piment door de gehaktsaus. Kruidnagel kan ook een heerlijke smaak meegeven.
Dit recept voor koolhydraatarme recept voor nasi maken met is voldoende voor 2 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 296
Koolhydraten: 18 g
Eiwitten: 28 g
Vetten: 17 g
Probeer ook eens dit recept: Quiche maken? Geweldig als lunch en voor het hele gezin!