Nachtlampje stopcontact: ontdek het gemak

Wie houdt er nou niet van een product dat ons leven makkelijker maakt? Een nachtlampje is precies zo’n product. Hij maakt jouw leven net wat gemakkelijker, en dat tegen een vriendelijke prijs. Zeker voor ouders met kleine kinderen is dit apparaatje een absolute must-have.

Het zorgt ervoor dat kinderen ‘s nachts niet in het donker hoeven te slapen en volwassenen gemakkelijk even kunnen kijken bij hun kinderen zonder het licht aan te hoeven doen.

Daarnaast zal je niet meer in het donker een trap op hoeven of je weg moeten vinden naar het toilet zonder iets te zien.

Hoe een nachtlampje in het stopcontact kan bijdragen aan een goede nachtrust

Een nachtlampje in het stopcontact kan bijdragen aan een goede nachtrust op verschillende manieren. Allereerst kan het zachte licht van een nachtlampje helpen om een ontspannen sfeer te creëren en je te helpen ontspannen voordat je gaat slapen.

Bovendien kan een nachtlampje in het stopcontact ook kinderen geruststellen en hen helpen om beter te slapen, vooral als ze bang zijn in het donker. Wanneer je kind bang is in het donker is het lastig om een lamp te vinden die niet te vel is, maar ook niet te donker. Een nachtlampje in het stopcontact is hier perfect voor.

Extra licht, wel zo veilig

Van de trap af in het donker, tegen een kast aanlopen of je teen stoten aan de hoek van de tafel. Allemaal omdat jij geen fel licht aan wilt doen, natuurlijk wil je niemand wakker maken, maar in het donker lopen is alles behalve veilig.

Door een nachtlampje in het stopcontact heb je altijd licht en weet je zeker dat je veilig de trap af kan zonder dat je een treden over het hoofd ziet.

Natuurlijk ook fijn voor de kinderen die ‘s nachts in het donker naar het toilet willen lopen, dat extra licht maakt een enorm verschil in je zicht.

Dus zowel voor je kinderen als voor jezelf is het een stuk veiliger om ‘s nachts toch even een klein lichtje aan te hebben.

Doordat een nachtlampje in het stopcontact weinig ruimte inneemt, is het ook perfect voor een kleine kinderkamer. Gebrek aan ruimte is hierdoor geen probleem meer.

Sommige modellen hebben zelfs bewegingssensoren en zijn dus alleen aan als jij je begeeft in die ruimte, ideaal voor trappen en kamers waar je net dat beetje extra licht nodig hebt.

nachtlampje voor in het stopcontact

Een duurzaam nachtlampje

Een nachtlampje kost stroom, dus het is verstandig om te gaan voor een duurzaam lampje dat weinig verbruikt. Zo heb jij aan het eind van de maand niet opeens een vervelende verrassing op je energierekening.

De meeste nachtlampjes verbruiken gelukkig weinig energie. Vaak gaat dit maar om een paar cent, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Onze Top 5 beste nachtlampjes:

1. Dinosaurus-nachtlampje Atan

Atan de dinosaurus is een schattig beestje waar jongens en meisjes bij weg zullen dromen. Hij is ontworpen om kinderharten te winnen en nachten plezierig te maken, waardoor deze nachtlamp veel méér dan alleen licht biedt. De bediening is met een simpele tik en kinderen kunnen zelfs de kleur van het lampje veranderen. Als je hem draadloos wilt inzetten, gaat de accu tot 10 uur mee.

Voordelen:

 • Makkelijk te bedienen
 • Je kunt ‘m dimmen of de kleur veranderen
 • Hou hem in het stopcontact of gebruik hem draadloos

2. LUSQ-nachtlampjes

Twee nachtlampjes voor de prijs van één. Ideaal in de babykamer, maar ook op de gang voor bijvoorbeeld nachtelijke toiletbezoekjes. Deze nachtlampjes springen automatisch aan in het donker dankzij de dag/nacht-sensor. En met de dimmer stel je de gewenste felheid van het warm witte licht in.

Voordelen:

 • Niet één, maar twee nachtlampjes
 • Met schakelaar om het licht te dimmen
 • Springt aan bij duisternis, gaat uit bij (dag)licht

3. Merkloos nachtlampje voor stopcontact

Deze merkloze LED-nachtlamp gaat als een soort nachtwaker aan zodra het donker wordt en weer uit als de zon opkomt. Geen nachtmerries of struikelpartijen meer! Hij geeft een zacht en warm licht dat doet denken aan de gloed van een kampvuur. Sfeervol! Inpluggen in het stopcontact en je hebt er verder geen omkijken meer naar.

Voordelen:

 • Voldoende licht
 • Gaat uit zichzelf aan/uit
 • Niet meer bang in het donker

4. Novalitis nachtlamp + afstandsbediening

Deze LED-lamp kan in het stopcontact, maar is ook draadloos te gebruiken, bijvoorbeeld als je gaat kamperen. De lamp kun je in 13 kleuren veranderen. Met zijn gebruiksvriendelijke touchbediening en een indrukwekkende batterijduur past hij in elke kamer, van de kinderkamer tot de woonkamer. Leuk voor jezelf of als cadeau.

Voordelen:

 • Batterij gaat 60 uur mee
 • Ook mooi als sfeerlamp
 • Mogelijkheid tot uitschakelen met een timer

5. Numsy Lumi-nachtlampje

Een verpakking met twee nachtlampjes, zodat je ook op de gang of overloop verlichting hebt. Het schattige gezichtje maakt de Numsy Lumi vooral geschikt voor baby’s en peuters. Het warm licht van 2700 K is makkelijk om bij in slaap te vallen.

Voordelen:

 • Met dag/nacht-sensor
 • Inclusief stopcontactbeschermers
 • Verbetert de nachtrust van kinderen

Reviews van gebruikers

Wat vinden kopers eigenlijk van hun nachtlampje? Ik heb eens rondgekeken op Bol.com en kwam allerlei ervaringen en meningen tegen. Het merendeel lijkt positief over het nachtlampje. Hier is een kleine greep uit de beoordelingen:

 • “Zeer geschikt voor kinderslaapkamer.”
 • “Fijn dat hij automatisch uit gaat als het dag is.”
 • “Voor de kinderen heel fijn als ze toch in het donker naar de toilet moeten.”

Conclusie: nachtlampje in het stopcontact, is het je geld waard?

Is een nachtlampje jouw geld waard? Het is een kleine investering voor meer veiligheid en een betere nachtrust. De meeste van deze lampjes zitten tussen de 15 en 20 euro. Deze komen vaak in een set van 2 lampjes, dus voor minder dan een tientje heb jij een veiliger huis en heeft jouw kind een betere nachtrust. Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat jij beter slaapt!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 4]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.