Nachtlampje: volwassenen profiteren er 贸贸k van

Weet je nog, die keer dat je midden in de nacht op weg was naar de keuken en je teen kennismaakte met de tafelpoot? Au! Of die nachtelijke speurtochten naar de badkamer, waarbij elke schaduw lijkt op een inbreker? Op zulke momenten is een zacht licht geen overbodige luxe! In deze blogpost ontdek je waarom nachtlampjes 贸贸k voor volwassenen prettig zijn.

Waarom hebben ook volwassenen een nachtlampje nodig?

Simpel: niemand houdt van tenen stoten of struikelen in het donker. Een zacht lichtje kan je helpen om je te ori毛nteren, zonder dat je een felle lamp hoeft aan te doen. Bovendien kan een nachtlampje ook een gezellige sfeer cre毛ren in je slaapkamer.

Het mooie van deze lampjes is dat ze automatisch activeren als het donker wordt. Je kunt dit ook overdag testen door je vinger over het gaatje te bewegen waar de lichtsensor achter zit: het lichtje gaat meteen aan! Er zijn trouwens ook modellen die alleen aan gaan wanneer ze beweging detecteren. Zo hoef je niet de hele nacht een lichtje te laten branden.聽

Hoe dan ook, nachtlampjes voor het stopcontact zijn bijzonder energiezuinig. Er is dus eigenlijk geen enkele reden waarom je er g茅茅n zou moeten hebben!

Zo kies je het beste nachtlampje

Het mag duidelijk zijn dat een nachtlampje voor het stopcontact ideaal is voor elk huishouden, met of zonder kinderen. Maar hoe kies je het beste nachtlampje stopcontact? Hier zijn enkele tips die mij hielpen bij het maken van de juiste keuze:

 • Altijd aan of alleen bij beweging?
  Een nachtlampje met een sensor gaat automatisch aan als het donker wordt en weer uit als het licht wordt. Zo hoef je niet steeds het nachtlampje in en uit het stopcontact te halen of een schakelaar te gebruiken. Handig voor de kinderkamer. Voor de overloop of de gang is het misschien verstandiger om een nachtlampje met bewegingssensor te nemen; zo voorkom je onnodig energieverbruik.
 • Let op de helderheid en de kleur
  Een nachtlampje moet niet te fel zijn, want dat kan je slaap verstoren of de ogen verblinden als je kindje 鈥榮 nachts wakker wordt. Kies een nachtlampje met een zachte en warme kleur, zoals geel, oranje of rood. Deze kleuren hebben een rustgevend effect en stimuleren de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon. Vermijd blauw of wit licht, want die kleuren hebben een activerend effect en remmen de aanmaak van melatonine.
 • Kies een nachtlampje dat past bij je interieur
  Een nachtlampje voor volwassenen hoeft niet saai te zijn. Er zijn veel verschillende vormen, maten en ontwerpen om uit te kiezen. Kies bijvoorbeeld een nachtlampje dat past bij de stijl of het thema van de slaapkamer, of een nachtlampje dat een leuke of speelse vorm heeft, zoals een ster of een hartje. Zo is jouw nachtlampje niet alleen functioneel, maar ook decoratief.

De 5 beste nachtlampjes voor volwassenen:

1. Slinks-nachtlampje

Mijn favoriet, omdat hij zo veelzijdig is. Dit lampje bevestig je dankzij de magneet of de sticker makkelijk aan een wand of deur, waarna je hem 360 graden kan draaien. Hij is draadloos, maar je hoeft hem niet vaak op te laden als je de bewegingssensor geb

Voordelen:

 • Makkelijk te bedienen
 • Je kunt ‘m dimmen of de kleur veranderen
 • Hou hem in het stopcontact of gebruik hem draadloos

2. LUSQ-nachtlampjes

Twee nachtlampjes voor de prijs van 茅茅n. Ideaal in de babykamer, maar ook op de gang voor bijvoorbeeld nachtelijke toiletbezoekjes. Deze nachtlampjes springen automatisch aan in het donker dankzij de dag/nacht-sensor. En met de dimmer stel je de gewenste felheid van het warm witte licht in.

Voordelen:

 • Niet 茅茅n, maar twee nachtlampjes
 • Met schakelaar om het licht te dimmen
 • Springt aan bij duisternis, gaat uit bij (dag)licht

3. Merkloos nachtlampje voor stopcontact

Deze merkloze LED-nachtlamp gaat als een soort nachtwaker aan zodra het donker wordt en weer uit als de zon opkomt. Geen nachtmerries of struikelpartijen meer! Hij geeft een zacht en warm licht dat doet denken aan de gloed van een kampvuur. Sfeervol! Inpluggen in het stopcontact en je hebt er verder geen omkijken meer naar.

Voordelen:

 • Voldoende licht
 • Gaat uit zichzelf aan/uit
 • Niet meer bang in het donker

4. Novalitis nachtlamp + afstandsbediening

Deze LED-lamp kan in het stopcontact, maar is ook draadloos te gebruiken, bijvoorbeeld als je gaat kamperen. De lamp kun je in 13 kleuren veranderen. Met zijn gebruiksvriendelijke touchbediening en een indrukwekkende batterijduur past hij in elke kamer, van de kinderkamer tot de woonkamer. Leuk voor jezelf of als cadeau.

Voordelen:

 • Batterij gaat 60 uur mee
 • Ook mooi als sfeerlamp
 • Mogelijkheid tot uitschakelen met een timer

5. Hello Tomorrow Motion Original

De naam verraadt het al: dit zijn nachtlampjes met bewegingssensor. Ze gaan aan zodra ze binnen 0-4,5 meter beweging detecteren. Na 20 seconden zonder beweging gaan ze weer uit. Ook detecteert de sensor wanneer het avond wordt, waardoor het lampje alleen aangaat bij beweging in het donker en niet overdag.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Dimbaar, zacht licht
 • Bewegingssensor en dag/nacht-sensor

Wat kost zo鈥檔 led-nachtlampje?

Led-nachtlampjes zijn goedkoop. Je vindt ze al vanaf een paar euro, en vaak zitten er twee of drie in een verpakking. Dat is handig, want dat stelt je in staat om er 茅茅n bij de trap in het stopcontact te drukken. Ook in de badkamer is een nachtlampje fijn, zodat je bij een nachtelijk plasje niet klaarwakker hoeft te worden door het felle licht. En de keuken is natuurlijk ook een prima plek voor zo鈥檔 zacht lichtje.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.