Ovenschotel courgette? De courgette gemixt met de heerlijke saus van kaas en room geeft een waanzinnige smaaksensatie. De pittige smaak van de gruyèrekaas combineert namelijk perfect met de frisse smaak van de groenten. Lees snel verder!
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken voor 5 ,- euro >>
Ovenschotel courgette maken?
Maar wist je ook dat courgettes rijk aan mineralen zijn zoals kalium, wat onder andere is voor een gezond hart en bloedvaten. Je krijgt ook een bom aan vitamines binnen zoals vitamine B1, B2, B6, B11 en C.
Deze vitamines ondersteunen onze je stofwisseling en immuunsysteem.
TIP: Maak deze ovenschotel vegetarisch door de kip te vervangen met vega vleesvervangers stukjes bijvoorbeeld van Quorn.
Ingrediënten, voor 4 porties:
Ingrediënten:
- 300 gr kipfiletblokjes
- 350 gr champignons
- 3 courgettes
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 250 ml kookroom
- 50 ml water
- kippenbouillon ( 1 blokje )
- 85 gr geraspte gruyère of geraspte kaas 45+
- 1 tl arrowroot (optie) of maizena
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je een recept: ovenschotel courgette
-
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de champignons in plakjes, de courgettes in blokjes en de ui in kleine stukjes.
-
Verwarm vervolgens olijfolie in een koekenpan en voeg de champignons en ui toe. Bak dit 4-6 minuten, totdat ui begint te verkleuren. Voeg dan de courgette toe en bak dit 8-10 minuten mee.
-
Laat het na het bakken het overtollige vocht uit de pan uitlekken. Schep de gebakken groente in een kom.
-
Zet de pan weer op het vuur en voeg olijfolie toe. Voeg dan de kipblokjes toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak de kipblokjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
-
Voeg de blokjes na het bakken toe aan de kom met de groente en pak dan een grote steelpan. Zet de steelpan op een laag vuur en schenk de kookroom in de pan. Nu voeg je de kippenbouilllon en het water toe aan de pan en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken, totdat de saus is ingedikt. Voeg dan de helft van gruyère toe aan de pan en roer dit voorzichtig door de saus. Als de saus te dun is kun je eventueel een tl arrowroot of maizena toevoegen.
-
Laat nu het overtollige vocht uit de kom lekken. Verdeel vervolgens de gebakken groente en kipblokjes over een ovenschotel en breng op smaak met zout en peper.
-
Schenk de saus over de groente en kip en strooi ten slotte de rest van de gruyère over de schotel. Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per portie:
Calorieën : 494 gram
Koolhydraten: 12,5 gram
Eiwit : 31 gram
Vet: 35,1 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Heb pds lactoseintollerantie eten is een kriem
Hey Mieke, bedankt voor delen. Klinkt inderdaad als een uitdaging, al komen er steeds meer lactose vrije recepten en producten op de markt. 🙂
Kookgroet,
Heiko