Paleo bananenbrood? Het meest lekkere recept om zoet te smullen!

Paleo bananenbrood? Vullend, lekker, vrij van geraffineerde suikers én PALEO-PROOF! Na zorgvuldig tweeken is dit toch wel het meest lekkere recept voor een heerlijk bananenbrood.

Dit brood is gezoet door, je zult het misschien al raden, bananen en is heerlijk tussendoor of om mee te trakteren.

TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Paleo bananenbrood maken?

Paleo bananenbrood maken

TIP: zoals je weet zijn wij in de supermarkt altijd op zoek naar de mooie gele bananen, maar voor bananenbrood wil je de bananen eigenlijk zo rijp mogelijk hebben. Heb je nog (over)rijpe bruine bananen liggen? Maak bananenbrood!

Ingrediënten, voor 1 cake met 12 plakken ongeveer:

Ingrediënten:

Natte ingrediënten:

  • 3 grote, rijpe bananen geschild en fijngeprakt (met vork)
  • 4 eieren
  • 1 el vanille extract
  • 1 el agavesiroop of honing
  • 70 gr kokosolie gesmolten
  • 1 El appelazijn of citroensap van een halve citroen

Droge ingrediënten:

  • 400 gr amandelmeel
  • 30 gr kokosmeel
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout

Zo maak je een recept: Paleo bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden

  2.  Meng de amandelmeel, kokosmeel, zout en baking soda in een grote kom

  3. Kluts in een andere kom de eieren met een mixer (deze moeten goed geklutst!)

  4. Voeg de bananen, kokosolie, vanille en agavesiroop/honing toe en klop alles goed door elkaar.

  5. Meng vervolgens de droge ingrediënten door het bananenmengsel.

  6. Voeg ten slotte de appelazijn toe. Het zal wat gaan schuimen (reactie met baking soda). Dit zorgt ervoor dat het mengsel wat luchtiger wordt ! Schep dit door het beslag

  7. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm (of een vorm met bakpapier)

  8. Zet nu ongeveer 50-60 min in de oven tot het bananenbrood helemaal gaar is. Je kunt dit test door een sate prikker te pakken van hout en erin prikken als deeg blijft plakken is deze cake nog niet klaar.

Voedingswaarden per portie:

Koolhydraten: 10 gram
Eiwit : 2 gram
Calorieën : 150 gram
Vet : 13 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.