Paleo champignonsoep? Deze champignonsoep is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens hartstikke gezond. Zo zitten shiitakes boordevol vitamines en mineralen. Heerlijk eens wat anders! Lees snel het hele recept.
TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Paleo champignonsoep maken?
Ze bevatten met name veel kalium, fosfor en magnesium. Deze soep vult enorm en is heerlijk met een lekkere side-salad!
Ingrediënten, voor 4 personen
Ingrediënten:
- 150 gr shitake, in stukken
- 400 gr kastanjechampignons, in stukken
- 200 gr oesterzwammen, in stukken
- 250 gr prei, in stukken
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 blokjes bouillon (kip)
- 150 ml plantaardige kookroom (amandel/kokos)
- 1.25 l water
- Verse tijm, de blaadjes
Zo maak je een recept: Paleo champignonsoep
Verhit kokosolie in een koekenpan en bak alle schoongemaakte paddenstoelen (muv de shitake) met wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en de helft van de knoflook toe of alle knoflook wat je lekker vind en bak het nog 5 min. Schep dit over in een grote soeppan.
Voeg het water, de bouillontabletten, kookzuivel toe en breng voor ongeveer 20 min aan de kook.
Halveer de shitake en bak deze met wat kokosolie 6 min. op middelhoog vuur. Voeg wat peper en zout naar maak toe. Neem de soeppan van het vuur en pureer met de staafmixer.
Verdeel over diepe kommen en verdeel de gebakken shitakes erover. Garneer met wat verse tijm
Voedingswaarden per portie
Dit recept voor deze Paleo champignonsoep is voldoende voor 4 personen:
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 305 kcal
- Koolhydraten: 15 g
- Eiwitten: 7 g
- Vetten: 23 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wanneer moet de tweede helft van de knoflook erbij?
Hey Gonnie, dat is meer als je het te veel knoflook vind 😉 maar je kunt gewoon ook alles toevoegen maar net hoe fan je bent van knoflook!
Kookgroet,
Heiko