Paleo Curry? Goede curry is een heerlijke, vullende gezonde maaltijd

Paleo Curry? Curry is voor velen tegenwoordig toch wel echt een favoriet, en niet zonder reden: een goede curry is een heerlijke, vullende gezonde maaltijd natuurlijk. Een extra uitdaging om de curry paleo te maken is natuurlijk de rijst.

TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Paleo Curry maken?

Paleo Curry maken

Deze vervangen we bij dit recept met bloemkoolrijst! Bloemkoolrijst geeft een heerlijke smaak en zorgt er ook nog eens voor dat je veel minder koolhydraten binnenkrijgt!

Ingrediënten, voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kilo kipfilet
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 prei, fijngesneden
  • 5 tenen knoflook, geperst
  • 250 gr champignons, gesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • stukje gember 3 cm, in kleine stukjes gesneden
  • blikje kokosmelk a 400 ml
  • 3 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in kleine stukken (2 cm) gesneden
  • 2 eetlepel currykruiden of groene curry pasta
  • 1 stengel Sereh (Citroengras)
  • 1 tablet Kippen bouillon – 1 Bosui, in ringetjes gesneden
  • Klein handje gesneden koriander, de blaadjes
  • klein handje gesneden peterselie, de blaadjes
  • Peper en Zout
  • 600-800 gr bloemkoolrijst

Zo maak je een recept: Paleo Curry

  1. Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze met peper en zout gaar in wat kokosolie. Haal vervolgens uit de pan en doe opnieuw wat olie in de pan.

  2. Bak hierin de ui met de knoflook, gember en peper. Voeg de champignons toe.

  3. Voeg vervolgens de kip weer toe en schenk de kokosmelk erbij.

  4. Doe de kippenbouillon en de currykruiden erbij en voeg de stukjes zoete aardappel toe.

  5. Voeg vervolgens de stengel sereh in zijn geheel toe aan het mengsel en laat dit met de deksel op de pan 30-45 min sudderen.

  6. Doe de laatste tien min de bosui erbij

  7. Maak de bloemkoolrijst klaar zoals op de verpakking staat aangegeven.

  8. Serveer de curry met de bloemkoolrijst, een schep currysaus en garneer met de verse peterselie en koriander.

Voedingswaarden per portie

Dit recept voor deze Paleo Curry is voldoende voor 4 persoon:

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 645 kcal
  • Koolhydraten: 55 g
  • Eiwitten: 61 g
  • Vetten: 19 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

4 gedachten over “Paleo Curry? Goede curry is een heerlijke, vullende gezonde maaltijd”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.