Panna cotta met perzik? Een heerlijk nagerecht wat in de Italiaanse keuken betekend gekookte room en al vele generatie’s wordt gemaakt als een heerlijk dessert.
Wij maken hem vandaag met perzik en yoghurt en sojamelk voor de verandering en om het geheel koolhydraatarm te houden. Lekker kan ook gezond kan zijn! Een heerlijk ontbijt vol voedzame voedingsstoffen.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Panna cotta met perzik maken
Panna cotta is een heerlijk zacht Italiaans dessert. Panna cotta betekent dan ook letterlijk gekookte room. De kunst van een goede panna cotta is om net genoeg gelatine te gebruiken om hem niet in te laten storten, maar ook zeker niet te veel!
Het resultaat is een zacht, romig, puddinkje met een friszoet touch van de perzik.
Wat heb je nodig?
- 150 g perzik
- 250 ml yoghurt
- 60 ml sojamelk
- 3 blaadjes gelatine
- 1 limoen
- 2 kardemompeulen (alleen de gekneusde zaadjes)
- Zoetstof zoals Stevia
Zo maak je een panna cotta met perzik
- Snijd de perzik in kleine stukjes en doe deze samen met het sap van een halve limoen en een flinke scheut water in een pan en laat het zo’n 10 minuutjes zacht stoven (niet koken).
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Pureer de perzik en limoen in een keukenmachine en zet het vervolgens nog even op een zacht vuurtje.
- Roer 1.5 gelatineblaadje (uitgeknepen) door de warme massa, zoet met zoetstof (naar smaak) en laat afkoelen.
- Doe de melk en de gekneusde kardemomzaadjes in een pannetje en verwarm de melk onder voortdurend roeren. De melk hoeft niet te koken!
- Roer er 1.5 gelatineblaadje door (uitgeknepen) en laat de warme melk 5 minuutjes afkoelen.
- Meng de melk vervolgens met de yoghurt. Laat de massa afkoelen (handwarm) en voeg het sap van een halve limoen toe.
- Neem 2 glaasjes of schaaltjes en vul voor ongeveer 3/4 met het melk/yoghurt mengsel. Laat dit opstijven in de koelkast
- Vul aan met een laagje gepureerde perzik.
- Laat het geheel minimaal 4u in de koelkast opstijven alvorens te serveren.
- Rooster wat amandelschilfers en laat ze afkoelen. Garneer hiermee de panna cotta.
De voedingswaarden
Dit gerecht van panna cotta met perzik is voldoende voor 1 personen. Voedingswaarden per eenpersoonsportie:
- Calorieën: 123
- Koolhydraten: 14 g
- Eiwitten: 9 g
- Vetten: 3 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!
Ik heb het kipcurry gemaakt het was heerlijk