Pasta met broccoli en walnoten? Italiaanse met een heerlijke notensmaak!

Pasta met broccoli en walnoten? Je wilt graag gezond blijven eten maar ook wel genieten van de Italiaanse keuken? Ik heb een heerlijke pasta die geweldig combineert met een groene pesto. Je kunt het zo gek maken als je wilt met dit recept maar het blijft een budget recept met grande veel smaak!

Deze pasta kan je in vele varianten maken met verschil in smaak, erg lekker om hier kastanjechampignons doorheen te doen of nog lekkerdere een paddestoelen mix, rode uitje gesnipperd voor de smaak en wat zongedroogde tomaten. Je proeft de warmte uit Italië. Laten we starten.

Kan je dit eigenlijk wel koolhydraatarm maken? Zeker dat is geen probleem je hoeft alleen de pasta die ik gebruik te vervangen voor een volkoren variant of bijvoorbeeld courgette spaghetti te gebruiken.

Is dat net zo lekker? Nee, het smaak toch anders en ik heb deze keer gekozen voor een echte lekkere Italiaanse pasta maar je kunt gewoon het recept koolhydraatarm maken door deze aanpassing van de pasta.

Dan past deze pasta wel degelijk in een koolhydraatarme levensstijl.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet Verbranden en een Plattere Buik Krijgen? Verlies 2 kilo per week! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Pasta met broccoli en walnoten maken?

Pasta met broccoli en walnoten maken

Naast dat het lekker is zit het vol met vitamines, vezels en koolhydraten geweldig als je gaat sporten of je lichaam voldoende voeding wilt geven voor een stevige wandeling.

Heerlijk recept voor het hele gezin, waar iedereen van gaat smullen. Als wat je bewaart kan de koelkast of de vriezer in! Maakt het toch weer budget recept.

Courgette spaghetti waar te koop?

Dankzij de Aldi kun je het heel voordelig houden en heb je al snel genoeg bespaart door het recept te vullen met groente inplaats van meer pasta. Je kunt eenvoudig de courgette spaghetti kant en klaar halen bij o.a. Albert Heijn of de Jumbo.

Maar je kunt het nog voordelig zelf maken met een spiraalsnijder. Deze snijder is geschikt voor alle stevige groentesoorten zoals courgette, koolraap, dikke wortelen, radijs, aardappels, rodekool, ui, komkommer, yamboon, daikon en papaja. Ook kun je er stevige fruitsoorten zoals appels en peren mee snijden. Echt ideaal om een keer aan de schaffen voor in de keuken.

 

Ingrediënten

  • 250 g verse pasta, ravioli tomaat mozzarella basilicum
  • 500 g rundergehakt, rul bakken
  • 500 g Broccoli
  • 1 courgette
  • 2 handjes walnoten
  • 2 el groene pesto
  • 250 g kastanje champignons
  • 2 rode ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 el oregano
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 4 knoflook, geperst
  • Zwarte peper en snufje zeezout
  • Extra een spiraalsnijder

Bereidingswijze voor de Zelf koolhydraatarm brood bakken

  1. Kook alvast 1,5 liter water in de waterkoker. Pak de snijplank en snijd de groenten allemaal lekker fijn dus de broccoli in roosjes, champignons, courgette in blokjes.
  2. Pak een grote hapjespan en doe hierin de olijfolie als deze lekker warm is geworden voeg je de ui en knoflook toe. Even fruiten daarna de courgette en de champignons lekker opbakken.
  3. Doe de broccoli roosjes in een hoge pan met kokend water, roosjes koken tot gaar en krokant is geworden. Voeg dit uitgelekt toe aan de hapjes pan.
  4. Mocht je graag wat vlees erbij willen? Kun je nog 500 g rundergehakt rul bakken met wat knoflook, ui, zwarte peper, zout en beetje gerookte paprika poeder en later toevoegen aan de hapjes pan.
  5. Vervolgens voeg je de olijfolie toe, 2 el pesto, handjes gebroken walnoten, Italiaanse kruiden, zwarte peper en snufje zout.
  6. Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Laat deze uitlekken en leg deze mooi boven op de groente pestosaus. Klein beetje olijfolie eroverheen en klaar! Smullen!

Tip:
Je kunt tijdens het mixen van het deeg ook 1 el gedroogde Italiaanse kruiden en een scheutje olijf olie erdoor doen of 1 el oregano voor een Italiaanse smaak.

Dit recept is ongeveer goed voor een grote pan met groente en verse pasta dus voldoende voor 2/3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 750
Koolhydraten: 57 g
Eiwitten: 33 g
Vetten: 36 g

Probeer ook eens dit recept: Koolhydraatarme linzen en gemengde groenten

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.