Pittige kip en broccoli uit de wok? Je wilt graag een snel, makkelijk en vooral gezond recept maken wat ook nog eens goed smaakt? Dan zit je helemaal goed met deze roerbak maaltijd. Klaar om te wokken?
De kip gaan wij eerst lekker pittig kruiden met chilipoeder en voegen er de superfood groente broccoli aan toen! Als je wil genieten lees dan snel verder.
Pittige kip en broccoli uit de wok
Sowieso zijn roerbakmaaltijd met kip altijd een feestje om zelf te maken, maar ook als je bezoek krijgt is dit een lekker recept om er eens bij te pakken. Je maakt echt binnen een handomdraai en snel en gezond recept gereed. Het gerecht bestaat uit niet meer dan kipfilet, peultjes, wortelrasp, bosuitjes en broccoli in een beetje olijfolie samen met heerlijke kruiden.
Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.
Goede wokpan kopen?
Mijn vriendin maakt mij elkaar jaar weer blij met een nieuwe pan, helemaal als het een kwaliteit wokpan is die net weer groter is of een beter grip heeft. Zoals deze wokpan met vele goede beoordelingen van BK met hun bekroonde pannenseries.
De juiste wok hebben is altijd een goed begin, want hoewel je ook prima kunt roerbakken in een koekenpan, werkt een goede wok wel mee. Met name door de hoge randen kun je de ingrediënten lekker omgooien zonder je de helft eroverheen gooit.
Je moet wel goed opletten op de kwaliteit van de wok, je hebt stalen versies, aluminium en moet en zonder anti-aanbak laag. Bekijk ook even goed of de handvaten en extra handvet stevig zit gemonteerd.
Ik ben zelf meer fan van de gewone stalen wok pannen deze kun je voor een voordelige prijs bij de toko halen. Deze moet je wel inbakken met olijfolie. Maar je kan hier echt jaren plezier van hebben. Bij staal wordt de gehele wok goed warm, want staal geleidt de hitte goed.
Wist je dat woks een dunne bodem hebben die ervoor zorgt dat je op hoge temperatuur kunt bakken? Zie deze leuk video van vetjebol waarin alles wordt uitgelegd.
Groente wokken met ketjap?
Zeker, je kunt bijna alles wokken in de pan! Kijk wel uit met vochtrijke producten als spinazie te gebruiken. En pas op met vochtige natte producten in een heten wok met olie te gooien. Ik spreek uit ervaring dat de vlam dan letterlijk de pan gaat slaan.
Mijn tip als maak alles eerst schoon op het aanrecht en zet van tevoren alles gereed, zodat je snel kan handelen. Wat betreft de marinade kun je alle kanten op gaan, maar ben zelf fan van ketjap, vissaus of oestersaus en een lekkere schep sambal.
Mocht je saus willen verdikken? Gebruik gewoon even wat maizena te mengen door je marinade. Zelf meng ik het altijd eerst even met water anders gaat het klonten in je pan.
Hierdoor zal je gerecht gaan stomen in plaats van bakken, dit geeft ook meer mineralen en vitamines in de groente. Maar vergeet niet dat dit ook die heerlijke roerbaksmaak geeft.
Ingrediënten voor het recept kip
200 gr kip in stukjes
300 g geschrapte worteltjes, in stukjes, schoon gemaakt
125 gr peultjes, afwassen en de wok in
125 g spekjes, krokant maar niet te knapperig
250 g broccoli roosjes
1 bosje bosui, gesneden fijn
2 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
2 tl chilipoeder
3 el olijfolie
2 teentje knoflook, geperst
zout en peper naar smaak
Optioneel: als je minder fan bent van chilipoeder kun je ook kerriepoeder gebruiken
Bereidingswijze voor pittige kip en broccoli
- Doe olijfolie in een wok of koekenpan op een hoog vuur, pers hierin de knoflook en bak hierin de stukjes kipfilet en bak in een kleine koekenpan even de spekblokjes bruin en gaar, voeg later samen in de wokpan. Let wel op dat je de spekjes niet te krokant bakt, dit kan ongezond zijn.
- Breng het verder op smaak met knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, zout en peper. Als je de broccoli roosjes hebt gekookt voor 5 min de pan bak je de broccoli samen met de bosui, peultjes en geraspte worteltjes even mee.
- Heerlijk om nog te garneren met wat kokosrasp of pijnboompitten voor die noten smaak en kokos. Nu alles op het bord en smullen!
KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Ook lekker om met biefstuk gesneden in partjes te werken inplaats van kip. Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe voor wat extra pit of noten smaak.
Dit recept voor koolhydraatarme recept voor een pittige kip en broccoli te maken is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 535 kcal
Koolhydraten: 36 g
Eiwitten: 33 g
Vetten: 13 g
Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van ons proberen? Klik hier!
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!