Pittige kip met broccoli? Erg lekker en snel klaar voor 2 personen!

Pittige kip met broccoli? Deze pittige kip blijft een verrukkelijke combinatie met voldoende kruiden en sambal, maar deze is nu ook zonder witte rijst te maken. Helemaal koolhydraatarm!

Vooral deze Oosterse gerechten uit de wok zijn heerlijk nu ook met nog meer groente, gezonde vitamines en mineralen.

Wij maken daarom gebruik van broccolirijst om de koolhydraten laag te houden. Lees snel verder.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Pittige kip met broccoli

De smaakmakers is de kipfilet gemarineerd met lekker veel knoflook en sambal erin gewreven voor een optimale smaak. Vervolgens ga je deze lekker bruin en krokant bakken.

Het gerecht is ook nog veel sneller klaar omdat je broccoli of bloemkoolrijst niet hoeft te koken,  deze hoef je alleen even kort te wokken in de pan.

Hierdoor trekken de smaken ook lekker in de broccoli maar je kunt ook prima bloemkoolrijst gebruiken, samen is dit gewoon smullen en verantwoord. Mocht je graag toch rijst willen gebruiken? Dan is dat geen probleem maar neem dan wel zilvervliesrijst. Hierin zitten veel meer vezels en vitamines voor je lichaam.

Deze wokgerechten zijn een geweldige avondmaaltijd om snel te maken. Omdat je bij het koken veel tijd en pannen bespaart heb je ook weer minder afwas. Dit wokgerecht is ook weer helemaal 100% koolhydraatarm en staat zo dampend op tafel.

Ingrediënten

2 grote stukjes kipfilet (140 g),
400 g kant en klare broccolirijst,
2 el paprikapoeder,
2 tl gemalen komijn,
1 courgette,
Scheutje Vanka Kawat Ketjap manis,
2 handjes ongebrande cashewnoten,
1 el citroensap,
2 teentjes knoflook,
2 tl gebakken sambal,
2 el olijfolie,
1 rode ui gesnipperd,
1 rode peper, zonder zaadlijst en pitjes
3 el Griekse yoghurt

Bereidingswijze voor de pittige kip met broccoli

  1. Snijd de courgette in stukjes, rode ui en pers de knoflook. Wrijf nu de kipfilet met wat olijfolie, ketjap, citroensap, komijn, paprikapoeder en gebakken sambal erin. Bak vervolgens deze kip in een koekenpan met beetje olijfolie, ongeveer 8 min lekker goudbruin en gaar.
  2. Pak een hoge koekenpan met 1 el olijfolie, fruit eerst de knoflook samen met de uitjes erin. Wok de kant en klare broccolirijst erin gaar, daarna de courgette stukjes.
  3. Vervolgens voeg je de rode peper toe en 3 el Griekse yoghurt. Schep de broccolirijst mengsel op je bord en snijd de warme kipfilet in langwerpige plakjes met een vleesvork en leg deze erop. Garneer het met wat gebroken cashewnoten deze kun je nog even kort goudbruin opbakken in de wok voor meer smaak.
  4. Groente tip: Ook lekker met cherrytomaatjes of komkommer reepjes erbij, geeft weer een lekkere knapperige maar zoete smaak. Smullen!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Je kunt ook een 2 tl chilipoeder door de vulling heen doen voor wat extra pit.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor de pittige kip met broccoli met smaak is voldoende voor 2 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 245
Koolhydraten: 14 g
Eiwitten: 29 g
Vetten: 16 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

3 gedachten over “Pittige kip met broccoli? Erg lekker en snel klaar voor 2 personen!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.