Pompoen frittata? Frittata met een twist: deze heerlijke pompoen variant. Een frittata is een handig gerecht om de groenten die je over hebt in te verwerken. Buiten het feit dat het een overheerlijk gerecht is, ook fijn dat alle restjes gebruikt kunnen worden! Wel zo makkelijk! De heerlijke pompoen in deze frittata geeft de frittata net een wat vollere, winterse smaak.
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>
Pompoen frittata maken?
TIP: Een pompoen is maar wat lastig om te snijden. Het kan hiervoor handig zijn om de pompoen eerst in ca. 10 min in de oven te plaatsen zodat deze iets zachter wordt. Zodoende kun je de pompoen makkelijk ontvellen en in stukken snijden!
Ingrediënten, voor ongeveer 2 porties:
Ingrediënten:
- 1 El olijfolie
- 5 eieren
- 0,5 Flespompoen, ontveld en gesneden en schijfjes of 200 gr pompoenblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 50 gr rundergehakt of weglaten voor een vegetarisch
- 3 takjes verse tijm, blaadjes grofgesneden
- Amandelmelk, scheutje
- Snufje zout en peper naar smaak
- 1 el sambal manis
- Extra: Verse koriander garnering of topping
Zo maak je een recept: Pompoen frittata
-
Verwarm de oven voor op 190 graden.
-
Zet een grote pan op het vuur en voeg de olijfolie toe en bak de pompoen beetgaar.
-
Voeg de gehakt, ui, sambal en paprika toe aan de pan en zorg dat het gehakt gaar is. Voeg dan de helft van de tijm en het peper en zout toe en laat het mengsel goed afkoelen.
-
Klop in een kom de eieren, amandelmelk met wat peper en zout door elkaar
-
Meng het eimengsel met het groentemengsel en giet het geheel in een ovenschaal.
-
Bak het gerecht ongeveer 25 min in de oven gaar en garneer met wat tijm. Nu afkoelen en heerlijk smullen!
Voedingswaarden per portie:
Calorieën: 375 gram
Koolhydraten: 29 gram
Eiwit: 25 gram
Vet: 18 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
al