Pompoenstoof? Je kent hem vastwel van Jamie maar deze is nog lekker!

Pompoenstoof? Denken we aan de winter of de herfst, dan denken we aan stoofgerechten! Deze stoof met pompoen bevat heerlijke specerijen waardoor het een echt verwarmende maaltijd is. Deze stoof staat daarbij ook nog eens binnen mum van tijd op tafel. De ideale combinatie, toch?

TIP: ” Weekmenu’s voor Vet Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Pompoenstoof maken?

Pompoenstoof maken

Wist je dat: Pompoen relatief veel kalium bevat? Kalium is een mineraal wat betrokken is bij vele belangrijke lichamelijke processen. Pompoen veel antioxidanten bevat? Pompoen een uitstekende bron van vezels is voor je lichaam. hierdoor krijg je niet meer dat hongergevoel.

TIP: Wil je de maaltijd wat meer gevuld maken, voeg dan 400 gr linzen (niet paleo-proof) toe. Daarbij smaakt dit gerecht ook heerlijk met gebakken kipfilet, bloemkoolrijst en wat geschaafde amandel.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 4 porties

Ingrediënten bodem:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 500 gr pompoenblokjes
  • 400 gr tomatenblokjes, in vocht
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 takjes munt, blaadjes fijngesneden
  • 2 takjes koriander, fijngesneden
  • 1-2 el granaatappelpitjes
  • Peper en zout

Zo maak je een recept: Pompoenstoof

  1. Verhit olijfolie in een ruime pan. Voeg de ui toe en bak deze mooi bruin. Voeg de knoflook en de pompoenblokjes er doorheen en bak deze 2 a 3 min mee.

  2. Meng de kaneel, komijn, kurkuma en paprikapoeder door het uimengsel en bak deze een aantal minuten mee. Zodra de kruiden beginnen te geuren kun je de tomatenblokjes en de bouillon toevoegen.

  3. Laat deze 30 zacht pruttelen. Indien de massa wat te droog wordt, voeg dan wat extra water toe.

  4. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en bestrooi met de munt, koriander en granaatappelpitjes.

Voedingswaarden per portie

Dit gerecht voor Pompoenstoof is voldoende voor 4 porties:

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 113 kcal
  • Koolhydraten: 22 g
  • Eiwitten: 4 g
  • Vetten: 4 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Ovenschotel met Witvis

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.