Recept bloemkool uit de oven met kaas? Met Heks’nkaas en bieslook!

Recept bloemkool uit de oven met kaas? Even wat nieuws proberen met deze kaassaus van heks’nkaas? Ken jij het al de magie van deze kaas? Heerlijk fris en toch ook romig iets wat je eens moet proberen. Helemaal als het in een koolhydraatarme ovenschotel gaat.

Deze simpele schotel met heks’nkaas, verse bieslook, kip en eieren en je hebt alleen een warme oven nodig voor die herkenbare krokante bite. Deze schotel is nog steeds gezond met bloemkool voor die extra vitamines en mineralen. Al deze smaken samen is echt smullen geblazen. Laten we starten!

Recept bloemkool uit de oven met kaas

Recept bloemkool uit de oven met kaas maken

De meeste ovenschotels worden al snel een meesterwerk aangezien de oven vaak het werk doet en de smaken door de hitte langzaam laat combineren met elkaar. Echt gewoon smullen helemaal als je eens iets anders probeert zoals deze heks’nkaas maar het kan ook prima met roomkaas of blauwekaas. Het is maar net hoe creatief jij bent! Dankzij de bloemkool kun je er lekker koolhydraatarm van genieten. Je kunt het met kruimige aardappelen doen of zoete aardappelen om het nog gezonder te maken.

Wist je dat zoete aardappelen eigelijk helemaal geen ‘aardappelen’ zijn? Het is gewoon de naam die er aangegeven is maar het is eigelijk gewoon een wortel zoals pastinaak. Maakt deze schotel niet minder lekker natuurlijk. Vooral met de juiste kaas erbij is dit gewoon smullen.

Simpel en snel om te maken  als je even wat anders wilt proberen is deze ovenschotel eenvoudig en lekker. Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.

Ingrediënten bloemkool uit de oven met kaas (3 personen)

500 g bloemkool
55 g heks’nkaas origineel
5 gekookte (zoete) kruimige aardappelen
1 eieren
150 g gerookte kipfilet, stukjes gesneden
2 g klontje roomboter
60 g  versgeraspte 48+ oude kaas,
2 el Griekse yoghurt
2 tl chilipoeder
8 stukjes bieslook, fijngehakt
ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter
zout en peper naar smaak
Optioneel: als je minder fan bent van chilipoeder kun je ook milde paprikapoeder gebruiken.

Bereidingswijze voor recept bloemkool uit de oven met kaas

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een pan met kokend water. Kook de kruimige aardappelen apart want deze moet vaak wat langer koken.
  2. Verwarm de oven voor op 185 graden. Doe een klontje roomboter in een pan en bak de gerookte kipfilet stukjes nog even krokant en strooi er nog wat chilipoeder, zwarte peper bij. Mix de eieren, geraspte kaas en de heks’nkaas samen met de fijngehakte bieslook door de Griekse Yoghurt in een hoge maatbeker. Bestrooi de ovenschaal met wat olijfolie en smeer dit goed uit.
  3. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Stamp de kruimige aardappelen fijn in de ovenschaal met wat extra olijfolie, giet hierop beetje van het kaasmengsel, leg vervolgens de bloemkool er bovenop en giet hier het restant kaassaus overheen. Even netjes verdelen over de hele schotel met de bolle kant van een lepel. Strooi als laatste nog wat extra kaas over de ovenschotel heen voor wat extra pit nog een beetje zwarte peper erbij.
  4. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de warme oven, tot de bovenkant lekker goudbruin en knapperig is geworden.
    KHA Tip: wil je het een andere smaak geven? Ook lekker om met gehakt te werken inplaats van kip!

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor bloemkool uit de oven met kaas te maken is voldoende voor 3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 505
Koolhydraten: 31 g
Eiwitten: 24 g
Vetten: 27 g

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van mij proberen? Klik hier!

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder! Groetjes Heiko.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

2 gedachten over “Recept bloemkool uit de oven met kaas? Met Heks’nkaas en bieslook!”

    • Hey Maarten,Thanks staat er nu in:

      “Mix de eieren, geraspte kaas en de heks’nkaas samen met de fijngehakte bieslook door de Griekse Yoghurt in een hoge maatbeker. Bestrooi de ovenschaal met wat olijfolie en smeer dit goed uit.”

      Kookgroet,
      Heiko

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.