Recept karbonade met pasta maken? Dit recept geeft de karbonade weer nieuwe leven en extra aandacht om heerlijk van te genieten. Niet alleen smaakt dit heerlijk met deze pasta, ik heb ook een speciale romige kerriesaus gemaakt voor een heerlijke combinatie.
Helemaal koolhydraatarm! Vooral dit Hollandse gerechten met een beetje liefde uit Italië met nog meer groen erin voor de gezonde vitamines. Wij maken daarom gebruik van eigen gemaakte kerriesaus die je voor meerde gerechten kunt gebruiken. Lees snel verder.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Recept karbonade met pasta
De smaakmakers is de kerriesaus maar de karbonade marineren wij gewoon met wat olijfolie en wat peper en zout. Maar je kunt hierin ook prima milde paprikapoeder gebruiken als je meer van pit houd. Ik heb ook wel eens een marinade van grove mosterd met honing en beetje zwarte peper. Sommige mensen vinden het ook heerlijk om te marineren met beetje chilipoeder, ketjap en wat basterdsuiker. Alles is mogelijk! Maar vergeet niet om het lekker met knoflook te bakken.
Als je het vlees in de ochtend al marineert bijvoorbeeld en in de koelkast zet, trek dit echt ook lekker in het vlees. Dit samen met de pasta is gewoon smullen en toch verantwoord genieten. Mocht je graag geen marinade gebruiken is dat natuurlijk ook helemaal prima gewoon wat peper en zout is genoeg. Ik kies bewust voor volkoren pasta want hierin zitten veel meer vezels voor je lichaam.
Is knoflook gezond?
Wat je misschien nog niet wist is dat aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden.
Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft. Genoeg reden om niet te zuinig te zijn met de knoflook. Als je helemaal smaakt wilt moet je eens verse knoflook halen. Deze hebben vaak van die lange stelen eraan zitten. Je kunt hier vinden want knoflook nog meer voor ons lichaam doet.
Ingrediënten
2 Scharrel schouderkarbonade,
400 g gebroken sperziebonen,
2 el kerriepoeder mild,
200 ml romige kokosmelk,
3 el Griekse yoghurt,
halve citroen, geperst
4 teentjes knoflook, geperst
200 g fusilli volkoren,
2 el olijfolie,
2 el roomboter,
BK Easy Induction Grillpan, bekijk hier mijn beste keuze
Bereidingswijze voor de karbonade met pasta
- Pak een stevige koekenpan (als je grillpan hebt kun je deze gebruiken) en doe hierin wat paar eetlepels roomboter, wrijf de schouderkarbonades in met wat olijfolie, zwarte peper en snufje zeezout. Vervolgens pers je de twee teentjes knoflook uit in je warme koekenpan.
- Bak karbonades in een koekenpan ongeveer 6 minuten tot mooi bruin en gaar van binnen.
- Pak een hoge maatbeker en je staafmixer doe hierin 3 el Griekse yoghurt, 200 ml romige kokosmelk, beetje citroensap, snufje peper, 2 teentjes knoflook en 2 el kerriepoeder.
- Nu lekker mixen tot een egale kerriesaus.
- Kook de pasta volgens de verpakking bijtgaar samen met de sperziebonen.
- Leg de pasta in een diepbord samen met de sperziebonen, schep hierover deze heerlijke kerriesaus overheen en leg daarop de karbonade. Smullen!
KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Je kunt ook een halve rode peper zonder zaadlijsten of 2 tl chilipoeder door de vulling heen doen voor wat extra pit.
Dit recept voor koolhydraatarme recept voor karbonade met pasta met smaak is voldoende voor 2 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 446
Koolhydraten: 21,8 g
Eiwitten: 48 g
Vetten: 18 g
Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!