Als je op zoek bent naar een recept voor lasagne, dan heb je met deze de meest lekkere en gezonde gevonden. Dit van oorsprong Italiaanse gerecht kun je op veel manieren maken, maar natuurlijk is de traditionele manier het lekkerst. Dit recept voor lasagne bevat minder calorieën dan een normaal portie doordat er enkele ingrediënten zijn vervangen.
Recept voor lasagne? Deze is lekker én gezond!
Dit recept voor lasagne zit niet alleen bomvol verse groenten, maar daarbij is het gehakt ook nog eens vervangen door tartaar. Van nature een stuk minder vet dus! De volkoren lasagne bladen bevatten veel vezels en geven je daardoor een lekker gevuld gevoel. Ook als je een kleine portie neemt.
Lasagne recept met tartaar en volkoren lasagnebladen
Er is natuurlijk niets leuker dan je huis vullen met de heerlijke geuren van de Italiaanse keuken. Door de toevoeging van bijvoorbeeld champignons, broccoli en paprika krijg je een rijkgevulde lasagne die je zonder een schuldgevoel kunt eten.
Wist je dat champignons hele goede antioxidanten zijn voor je lichaam? Ze helpen je mee om afvalstoffen en schadelijke chemicaliën te verwijderen. Daarnaast bevatten ze maar liefst 25% van de ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid). Nog een goede reden dus om dit recept met lasagne uit te proberen.
De voedingswaarden van dit gezonde recept voor lasagne
Natuurlijk ben je benieuwd naar de voedingswaarden van deze lasagne. Zo weet je precies wat je binnenkrijgt, en wat je precies eet natuurlijk. Dit lasagne recept is voldoende voor 2-3 personen. De voedingswaarden zijn berekend per ⅓ portie:
Calorieën: 418
Koolhydraten: 38,7
Eiwitten: 37,8
Vetten: 10,6
Welke ingrediënten heb je nodig:
300 gram tartaar
6-7 lasagnebladen (volkoren)
1 kleine broccoli
1 bakje champignons
150 ml gezeefde tomaten blokjes
1 paprika (geel, rood of groen)
70 gram tomatenpuree
50 gram geraspte kaas (30+)
Italiaanse kruiden
Olijfolie
Zo maak je zelf dit recept voor gezonde lasagne:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snij de paprika, champignons en de broccoli in kleine stukjes.
3. Verhit wat olijfolie (die geschikt is om te verwarmen) in een pan en bak daarin het gehakt samen met de Italiaanse kruiden rul en gaar.
4. Voeg hierna de gesneden groenten toe en bak dit voor ongeveer 3 minuten mee.
5. Doe de gezeefde tomaten blokjes en de tomatenpuree bij het tartaar mengsel en laat dit voor ongeveer 5 minuten meebakken op een zacht pitje.
6. Vet een grote ovenschaal in met een beetje olijfolie en schep wat van het mengsel op de bodem.
7. Dek dit vervolgens af met twee volkoren lasagne bladen en bouw de lasagne verder op tot alle ingrediënten gebruikt zijn. Dek de lasagne af met het laatste restje tartaar en groente.
8. Strooi de geraspte 30+ kaas over de ovenschotel en plaats de schaal voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!